• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima li za Partizan boljeg sutra?

Autor mondo.rs

Bliži se početak priprema za novu sezonu, a situacija u redovima crno-belih je alarmantna.

 Košarkaši Partizana 17. avgusta će se okupiti na prvom treningu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana 17. avgusta će se okupiti na prvom treningu ovog leta. Kako stoje stvari, trenutno, ali i uopšte, poslednjih meseci, to neće biti naročito veseo skup.

Što se tiče dolazaka i odlazaka igrača, saobraćaj se nakon poraza u finalu domaćeg plej-ofa (0:3 protiv Crvene zvezde Telekom) odvijao mahom u jednom smeru - iz klupskih prostorija u Humskoj 1 ka obližnjem autoputu ili surčinskom aerodromu.

Crno-bele su napustili Milosavljević, Mačvan, Pavlović, Milutinov, Dalo i Bezbradica, dok je Tepiću istekao ugovor, ali se na njega i dalje računa. Što ne znači da će iskusni bek automatski ostati u crno-belom dresu.

Doveden je samo mladi, neafirmisani centar Miloš Koprivica. To možda nije definitivni pokazatelj, ali jeste indikator dokle u aktuelnom prelaznom roku sežu Partizanovi dometi.

Ima li spasa, recepta za boljitak?

Sudeći po odsustvu bilo kakvih inicijativa rukovodstva kluba, pa i konkretnih izjava u kojima bi se makar konstatovalo činjenično stanje - nema. Bar dok je na snazi dosadašnji "status kvo".

Partizan traga za igračima kakvog-takvog renomea, koji se još nisu "udomili", ali i sa njima ide jako teško, što je potvrdio oštar demanti nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde i MZT Skoplja Aleksandra Cvetkovića.

"Nisam razmišljao o Partizanu, niti imam planove da dođem u Partizan", poručio je Cvetković u izjavi "Večernjim novostima".

Poreski dug u čiju otplatu se ušlo jeseni 2013. godine još nije vraćen. Sponzora i donacija nema "ni u najavi", pa se određene nade vezuju za fudbalski klub Partizan, koji je plasmanom u plej-of rundu Lige šampiona osigurao premiju UEFA od 5,4 miliona evra, dok bi ulaskom u grupe elitnog takmičenja ta cifra narasla na, za srpske prilike, astronomskih 14 miliona evra!

"Očekujem reakciju, da pomognu koliko mogu", kaže za "Sport" Duško Vujošević, Partizanov trofejni trener bez ugovora za sledeću sezonu.

"Čestitam im od sveg srca na onom što su do sada uradili i želim im plasman u Ligu šampiona", dodao je on.

Podsećamo, fudbaleri se 18. i 26. avgusta sastaju sa beloruskim timom BATE Borisov.

Valjda jedina pozitivna vest iz KK Partizan ovog leta je poziv koji je pre nekoliko dana uputio slavni Toni Parker, da crno-beli u septembru učestvuju na jakom turniru u Nantu, zajedno sa domaćim Asvelom, Barselonom i Le Manom.

Ime prvaka Evrope iz 1992, a u dugom periodu i šampiona Srbije i regiona, trenutno je očito na mnogo većoj ceni u inostranstvu, nego kod nas.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

brankica

partizan jewnaj bolji12

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC