• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Nastić i Prajs jesu želje

Autor mondo.rs

Trener Zvezde kaže da klub traga za pojačanjima, koja će doneti kvalitet i uz koje će napredovati plejada mladih igrača.

 Dejan Radonjić o Nastiću i Prajsu, početak priprema Izvor: MN PRESS

Aktuelni prelazni rok za sada se ne odvija idealno po Crvenu zvezdu Telekom, preciznije, odlazaka je bilo mnogo više nego dolazaka.

Klub su napustila četvorica nosilaca igre iz prethodne sezone, dvojica uz značajno obeštećenje, a angažovan je samo Sofoklis Skorcanitis, kao zamena za Bobana Marjanovića.

Ako se ima u vidu da su brojni igrači angažovani u reprezentativnim akcijama, nije čudo što na početku priprema crveno-belih Dejan Radonjić uglavnom radi sa golobradim mladićima.

Pored iskusnih Lazića i Jovića, tu su (ili će uskoro biti) Tejić, Rebić, Gudurić, Davidovac, Apić, Radanov, Simanić...

"Naravno da pokušavamo da pronađemo rešenja. Zbog svega što je pratilo transfer Kalinića (u Fenerbahče - prim. aut) dogodilo se jedno neplanirano čekanje, pošto je postajala mogućnost i da on ostane. To se nije desilo i tek nakon njegovog odlaska je naš rad na polju potrage za pojačanjima stavljen u funkciju", objasnio je Radonjić.

"Pokušaćemo u narednom periodu da što pre dođemo do pojačanja, ali ne tako da se to dešava po svaku cenu. Posebno posle prošlogodišnjeg iskustva i svega što smo napravili", dodao je Zvezdin strateg.

Krajem prošle nedelje, u prvi plan je neočekivano iskočio centar Stefan Nastić, za koga se smatralo da će sa univerziteta Stenford u redove Igokee.

"Posle angažovanja Skorcanitisa došli smo do ideje da se dodatno pojačamo na centarskoj poziciji. Nastić je jedan od igrača koji su u našem prospektu. Videćemo kako će situacija da se razvija i vrlo brzo ćemo znati kakva je pozicija između nas i njega", prokomentarisao je Dejan Radonjić.

Trenutno "goruće" pitanje je pozicija plejmejkera, koju pokrivaju Jović i Rebić.

Nije tajna da se traži visokokvalitetna zamena za Markusa Vilijamsa, a Radonjić je priznao da je dugogodišnji NBA "rezervista" Ej Džej Prajs visoko na njegovoj listi želja.

"Kada je pozicija plejmejkera u pitanju, jedno od nekoliko imena je Ej Džej Prajs. Ništa više od toga u ovom trenutku nema. Sve ostalo je u domenu želja i interesovanja".

Crnogorski stručnjak potom se osvrnuo na momke koje trenutno ima na raspolaganju.

"Na početku priprema je prisutan jako veliki broj mladih igrača. To govori da ćemo pokušati da budemo dobri u predstojećoj sezoni, ali i sezonu posle i sezonu posle i tako dalje. (Na upražnjenim pozicijama - prim. aut) Tražimo rešenja koja će nam omogućiti da budemo konkurentni i da ostanemo u borbi za trofeje, ali cilj je da to budu dovoljno dobri igrači, uz koje će i ovi momci dalje napredovati".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC