• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić već u treningu: Moje je da dam primer

Autor mondo.rs

Borbeni bek igrač je sa najdužim stažom u crveno-belom. Na početak novih priprema stigao je jako spreman i još nesvestan prošlosezonskih uspeha.


Prvi dan priprema i fotke sa testiranja košarkaša Crvene zvezde pokazale su da je Branko Lazić (26) stigao na okupljanje više nego spreman. Odmor od treninga i utakmica koristio je i za rad u teretani, što se lako primeti i na slikama.

"Imali smo dosta vremena da odmaramo, ali treba iskoritii i taj period za pripreme za pripreme. Dosta nas je radilo i na uvođenju sebe u treninge, da bi tako prošao prvi deo sa upalama i sličnim stvarima i da ne bismo to trpeli ovde na treningu", rekao je defanzivni specijalista šampiona.

Na sebe je preuzeo obavezu koja mu se i logično nameće.

"Tu sam najduže, moje je da dajem primer mlađima, da ih uvedem u sistem rada I ništa specijalno nema u vezi sa tim".

Period od rastanka sa saigračima, Lazić je delimično proveo i daleko od terena i sprava za jačanje.

"Lepo sam proveo odmor... Malo na moru, mnogo na Drini. Nisam bio na regati, jer sam tada išao na odmor. Skoro dva meseca smo imali pauzu, pa je manji deo nas iskoristio ceo odmor, jer su mnogi imali reprezentativne obaveze, ali su se i oni odmorili, pa krećemo u novu sezonu spremni", kaže Lazić.



Pred njim je novo uklapanje sa novim saigračima. Veći deo nosilaca prošlosezonskog tima je otišao.

"Ostaje žal što smo se rastali, jer smo napravili to što smo napravili I imali jako dobru ekipu. Osvojili smo prvu triplu krunu u istoriji, podigli šampionski pehar posle mnogo vremena... Bila je kvalitetna ekipa, ali kao što sve ide svojim tokom, tako su I oni otišli za nekim boljim uslovima, da naprave korak više u karijeri. Sigurno da ćemo i ove sezone napraviti dobru ekipu, koja će uspeti da iznese sezonu na najbolji način".

Prema rečima Dejana Radonjića, stručni štab zajedno sa menadžmentom aktivno radi na sklapanju ekipe za takmičarsku 2015/16. Za sada je poznato to da će pod košem, uz Maika Cirbesa, igrati i Sofosklis Skorcanitis. Možda na to mesto stigne i Stefan Nastić.

"Kao što je i već negde rečeno, otišao je najviši a došao najteži... Biće to odlično pojačanje i sigurno će zameniti Bobija. Šta reći o njemu, igrao je u Olimpijakosu, PAO, Makabiju... Još ne znamo u kakvom će sastavu ekipa ući u novu szeonu. Dosta je pregovora, iskoristićemo pripreme za uigravanje i da vidimo kako ćemo se adaptirati".

Do daljeg, na pripremama Crvene zvezde Telekom radiće osim Lazića, još i Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević i Brano Đukanović.

Od 17. avgusta ekipi će se pridružiti Boriša Simanić, Aleksa Radanov, David Miladinović. Skorcanitis stiže 24. avgusta.

"S obzirom na to da je prvi trening, još se upoznajemo, mada dosta njih znam odranije. Sve je super, zaista. Pred nama je sezona u kojoj će biti teže odbraniti trofeje, jer je uvek lakše nešto osvojiti, ali daćemo sve što možemo da utakmice koje nas očekuju odigramo najbolje".

Kako je bilo provesti leto kao šampion?

"Bilo je mnogo lepše. Kada prođeš gradom svi prilaze, čestitaju... Ni dva meseca kasnije, još nisam svestan šta smo sve uradili, ali iz priče ljudi stičemo svest o tome koliko njima to znači...", još nije Lazić stvorio kompletnu sliku o urađenom.

Sada je vreme za novo uigravanje i uklapanje, koje će crveno-beli provesti u Beogradu, jer za razliku od prethodnih godina neće putovati na visinske pripreme na Zlatibor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC