• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Broj 4: Gal Mekel!

Autor mondo.rs

Posle Skorcanitisa, Nastića i Tompsona, šampion Srbije angažovao je i četvrto pojačanje i to na mestu plejmejkera.

Sofoklis Skorcanitis, Stefan Nastić, Rajan Tompson – Gal Mekel!

Šampion Srbije KK Crvena zvezda angažovao je četvrto pojačanje za sezonu 2015/16, u kojoj će biti branjena tripla kruna na ovim prostorima (ABA liga, KRK i Superliga) i napadnuta bar Top 16 faza Evrolige.

Crveno-beli na svom portalu ozvaničili su saradnju sa izraelskim košarkašem, rođenim 4. marta 1988. godine u Ramat Hašaronu. Mekel, igrač sa zavidnim evroligaškim i skromnim NBA iskustvom, visok je 198 centimetara.

Mekel je potpisao ugovor na "1+1", što znači da će u junu 2016. godine obe strane imati pravo na opciju "izlaska" iz ugovora. Finansijski detalji nisu saopšteni.

"Prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je u mlađim kategorijama slavnog Makabija iz Tel Aviva, ali se nakon toga preselio u SAD gde je odigrao dve sezone u NCAA ligi na Univerzitetu Vičita Stejt. Potom se vratio u rodni Izrael, gde je u periodu od 2008. do 2011. igrao za Hapoel Gilboa Galil, Makabi iz Tel Aviva pa Makabi iz Haife", napisano je o Mekelu na portalu crveno-belih.

Mekel se neće odmah priključiti novim saigračima, već tek sredinom septembra. Naime, on je na spisku putnika na Evropsko prvenstvo na kojem će braniti boje Izraela, tako da će navijači Crvene zvezde moći da ga vide u akciji u zvaničnim mečevima i pre početka sezone.

"Sa Hapoleom i Makabijem iz Haife je 2010. i 2013. godine bio osvajač titule šampiona Izraela i jedan od najzaslužnijih za senzacionalne prekide dominacije velikog Makabija. Zanimljivo je istaći da je 2009. godine poneo laskavu titulu izraelske zvezde u usponu, a 2011. i 2013. proglašen je za najkorisnijeg igrača izraelskog šampionata. Jednu godinu proveo je i u Bentonu iz Treviza, a nakon izvarednih igara za Hapoel iz Haife usledio je poziv iz NBA lige".

Stoji i...

"Mekel je tokom 2013. potpisao trogodišnji ugovor sa Dalas Meveriksima i tako postao tek drugi Izraelac koji je zaigrao u najjačoj ligi sveta. Krajem 2014 usledila je selidba u Nju Orleans, a početkom 2015. godine pojačao je ruskog Evroligaša Nižnji Novgorod u kome je završio prethodnu sezonu. U NBA ligi je ukupno odigrao 35 utakmica sa prosekom od 2,3 poena i 2,2 asistencije po meču, dok je u dresu Nižnjeg u Evroligi prošle sezone imao prosečan učinak od 11,7 poena i 4,7 asistencija po meču".

Mekel će na poziciji "jedan" udružiti snage sa Stefanom Jovićem i pokušati da nadomesti učinak Markusa Vilijamsa, koji je prošle sezone "ukrao" srca navijača, ali ih na kraju i slomio jer je utvrđeno da je tokom finalne serije plej-ofa s Partizanom koristio marihuanu i doveo sebe na rub duge suspenzije, praktično i izbacio sebe iz planova kluba za narendu sezonu.

Vilijams je imao jednogodišnji ugovor s crveno-belima, ali je nezvanično moglo da se čuje da bi on dobio ponudu za nastavak saradnje da nije bilo "duvanja".

Da li je ovo kraj što se pojačanja Zvezde tiče za narednu sezonu? Teško je reći. Prema nezvaničnim informacijama sa Malog Kalemegdana – nije.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC