• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jako, za Srbiju! Počinje Eurobasket!

Autor mondo.rs

Nema više čekanja, na redu su utakmice. "Orlovi" su poslednji put trenirali uoči početka velikog turnira. I to uobičajeno žestoko.

 Počinje Eurobasket Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

/Od reportera MONDA iz Berlina/

U sredu, 15. jula, "orlovi" su počeli pripreme za Evropsko prvenstvo 2015. Od tada, a i duže od toga, motivisani su čekali start tako velikog takmičenja. Neki su čekali i godinama.

U petak, 4. septembra, odbrojavanju je došao kraj. Na redu je ono što smo svi čekali - pohod "orlova" na evropsko zlato i olimpijsku vizu, koje mnogi podrazumevaju kao lep kraj spektakularnog leta srpskog sporta.

Povezane vesti

Selektor Saša Đorđević održao je u petak oko 20 časova govor na centru Mercedes Benz arene, kojim je ispratio ekipu u svlačionicu nakon poslednjeg treninga. Novinari su mogli da gledaju samo poslednjih 15 minuta, nakon sat i čevrt časa žestokog rada, uz neprestanu škripu patika i glasne komande učitelja "orlova".

Nekoliko puta je vika sa treninga na momenat utišala i sve prisutne u obližnjem Medija centru. "Jako, jako!", odzvanjalo je dvoranom. Tako radi reprezentacija Srbije.


Selektor je tražio od igrača po deset ubačenih slobodnih bacanja pre odlaska u svlačionicu. Kada su ispunili tu obavezu i pozdravili se, polako su krenuli ka izlazu.



Teo je sa osam metara, za kraj, ubacio i daleku trojku "bez koske", Kalinić je na drugoj strani zakucao uz okret od 360 stepeni, a Bogdan se "ispisivao" pogocima iz ćoška, pre nego što su ga turski novinari zaustavili i tražili mu intervju, na koji je rado pristao.

Planirano je i urađeno. Od sutra počinje ono glavno.

Do prve utakmice sa Španijom ostalo je manje od 24 časa (subota, 18.00 časova). Mladi Nikola Milutinov imaće vatreno krštenje na velikom turniru u duelu sa divom kao što je Pau Gasol. Nedaleko će biti i Nikola Mirotić.

"Prva mi je godina da sam ušao među 12 i neverovatan je osećaj. Pokušaću da pomognem timu u ostvarenju ciljeva. Koliko god da dobijem priliku pokušaću da je iskoristim maksimalno moguće".

Jedan od igrača koji predstavljaju budućnost srpske reprezentacije dobro zna šta ga čeka pod koševima u subotu uveče.

"Španci su možda i favoriti. Spremaćemo se za njih i to da već u prvoj utakmici pokažemo moć, pa ćemo videti kakav će rezultat biti. Znamo svi kakav je igrač Pau Gasol i spremaćemo se za njega zajedničkom odbranom. Nadam se da ćemo uspeti da ga zaustavimo", dodao je Milutinov.

Srbijo, srećno!

Anketa

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

  • Francuska

    9.29% (21)

  • Španija

    7.52% (17)

  • Srbija

    77.88% (176)

  • Grčka

    2.65% (6)

  • Litvanija

    0.44% (1)

  • Hrvatska

    0% (0)

  • Slovenija

    0% (0)

  • Nemačka

    0% (0)

  • Turska

    0% (0)

  • Italija

    1.33% (3)

  • Niko od nabrojanih

    0.88% (2)

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC