• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turci srušili "NBA" Italiju

Autor mondo.rs

Marko Belineli iz teške pozicije promašio šut za veliki preokret i pobedu "azura", u poslednjem meču prvog kola B grupe Eurobasketa.

Reprezentacija Turske pridružila se Nemačkoj i Srbiji na čelnim pozicijama B grupe Evropskog prvenstva.

Turci su u prvom poluvremenu deklasirali Italijane, vodili u nekoliko navrata sa 16 poena razlike, ali su "azuri" na isteku penal završnice imali šut za pobedu.

Marko Belineli morao je da šutne samo što je prešao na protivničku polovinu, okružen dvojicom-trojicom čuvara i nije bio precizan: Turska - Italija 89:87 (26:13, 25:29, 15:19, 23:26).

Jasno se vidi iz rezultata, Italijanima koje predvode četvorica NBA igrača iz prethodne sezone (Galinari, Barnjani, Belineli, Datome), nije vredelo što su rešili u svoju korist sve četvrtine osim prve.

U mlađim danima centar Partizana, Semih Erden bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena i osam skokova, mada je njegovo promašeno slobodno bacanje šest sekundi pre kraja dalo šansu protivniku da šokira veliki broj Turaka u "Mercedes-Benc areni".

Naturalizovani Amerikanac Bobi Dikson, koji ovaj Eurobasket igra pod imenom Ali Muhamed, opravdao je poverenje zabeleživši 17 poena i devet asistencija. Ersan Iljasova takođe je ubacio 17 poena, a Čedi Osman 12.

Danilo Galinari ubacio je 9/10 šuteva iz igre i 14/15 slobodnih bacanja, za ukupno 33 poena. Belineli je dodao 14 poena, Đentile i Barnjani po 12.

Drugog dana takmičenja sastaju se Nemačka - Srbija u 15.00, Island - Italija u 18.00 i Turska - Španija u 21.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC