• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Peković nije još spreman?

Autor mondo.rs

Centar Minesote i kandidat za predsednika KK Partizan, Nikola Peković, i dalje se nije dovoljno oporavio od povrede skočnog zbloga zbog koje je propustio veći deo sezone 2014/15.

 Nikola Peković još se nije oporavio od povrede Izvor: MN PRESS

Startni centar Minesote Timbervulvs i verovatno budući predsednik KK Partizan (Skupština crno-belih zakazana je za utorak – sutra), možda neće početi pripreme sa Vulvsima od prvog dana.

Američki mediji pišu o tome da se Peković i dalje nije 100 odsto oporavio od teške povrede zgloba, zbog koje je propustio veći deo sezone 2014/15, u kojoj je Minesota zabeležila najgori skor u ligi i potom "zaradila" pravo izbora prvog pika na draftu, a to je bio Karl-Entoni Tauns.

Peković i dalje oporavlja zglob, zbog kojeg je odigrao samo 31 utakmicu prošle sezone uz prosek od 12,5 poena i 7,5 skokova, što je daleko slabije u poređenu sa prethodnom sezonom, u kojoj je na 54 utakmice imao prosek od 17,5 poena i 8,7 skokova.

Peković od odlaska u NBA 2010. godine nijednom nije odigrao 82 meča u ligaškom delu sezone, mada je jednom na snazi bio i štrajk košarkaša (2011/12). On je beležio 65, 47, 62, 54 i 31 meč po sezoni.

Generalni menadžer Minesote Milt Njuton potvrdio je da ne očekuje da će Peković raditi svom snagom od početka trening kampa ekipe i dodao da je jako teško proceniti kada će crnogorski centar biti spreman na pune napore. Mediji pišu da će Peković moći da radi pod 100 odsto opterećenja tek kada sezona počne.

Ovakav razvoj situacije mogao bi da natera trenera Flipa Saundersa da u prvim mečevima počinje sa veteranom Kevinom Garnetom na četvorci, a projektovanom četvorkom, prvim pikom Taunsom – na petici.

Autor teksta podseća da Saunders pored Garneta i Taunsa ima još dva veoma kvalitetna igrača u reketu, Gorđija Dijenga i Entonija Beneta i da to, verovatno, nije slučajno s obzirom na to da je Peković svake sezone propuštao bar 20 mečeva zbog povreda.

Što se navijača Partizana tiče, njima je u ovom trenutku važnije to što je Peković 100 odsto spreman da pomogne bivšem klubu i preuzme ulogu predsednika posle ostavke koju je podneo Saša Danilović. U Pekovićevo ime, bar do završetka njegove igračke karijere, Partizanom bi trebalo da rukovodi još jedan legendarni košarkaš Miroslav Berić.

Sve ovo, ako ne bude veleobrta, biće ozvaničeno u utorak na Skupštini KK Partizan.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC