• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Peković novi predsednik Partizana

Autor mondo.rs

Nikola Peković imenovan je na Skupštini kluba za novog predsednika Partizana.

 Zvanično: Peković novi predsednik Partizana Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaš Minesote Nikola Peković i zvanično je izabran na Skupštini kluba za novog predsednika KK Partizan.

Košarkaš Minesote bio je jedini kandidat za predsednika crno-belih i na mestu prvog čoveka kluba iz Humske će zameniti Predraga Danilovića, koji je 24. avgusta podneo ostavku.

"Velika mi je čast što sam izabran na ovu funkciju. Došao sam sa ciljem da se klub izvuče iz teške situacije. Ništa ne može preko noći, radićemo korak po korak, i nadam se da ćemo uz prave ljude rešiti probleme", izjavio je prvo Peković posle sednice Skupštine koja je završeno ekspresno za nešto manje od 20 minuta i naglasio da će biti potrebno vreme.

Za potpredsednika Partizana imenovan je bivši kapiten crno-belih Miroslav Berić.

"Tu smo da pomognemo Partizanu. Svi smo mi deca Partizana, ali biće nam potrebna pomoć svih u klubu, navijača, sponzora... Drago mi je da se pojavilo svetlo za rešavanje krize", rekao je još jedan bivši as crno-belih Mića Berić, koji će u odsustvu Pekovića obavljati njegovu ulogu.

"Normalno je da ne mogu iz Amerike da radim punim kapacitetom, zbog čega sam kao svog zamenika predložio Miću, što su svi prihvatili", naveo je Peković.

"Kao svaki član UO moram da pomognem finansijski. Pojavljuju se informacije o sumama novca koje nisu baš istinite, ali pomoći ću, kao sto sam pomagao i pre..."

Peković je objasnio koji su prvi koraci.

"Pokušali smo da sastavimo Upravni odbor od ljudi koji su prijatelji Partizana. Za izlazak iz krize moramo da vidimo koliki je dug i prema kome, pa cemo videti šta su prioriteti. Trudio sam se ovih dana da se upoznam sa stanjem stvari, ali neću imati ništa konkretno da kažem do sednice UO", istakao je Peković, koji je napomenuo da je i pre nego što je prihvatio da postanem predsednik, bio upoznat sa čitavim stanjem jer je "prijatelj sa bivšim predsednikom".

Konačan sastav Upravnog odbora usvojen na Skupštini trebalo bi da bude saopšten posle prve sednice, koja će se održati u narednih pet dana, odnosno do Pekovićevog odlaska u SAD.

Novi prvi čovek kluba objasnio je i da Partizan nije smenio Duška Vujoševića sa mesta trenera, jer Skupština kluba nema nadležnosti za to. MONDO nezvanično saznaje da će do promene na klupi crno-belih doći uskoro.

"Nismo promenili trenera. Kada bude zasedao UO, donećemo odluku o tome", kratko je objasnio Peković.

Berić je istakao da je i plan vezan za ekipu usko povezan sa promenom na klupi.

"Plan oko ekipe biće poznat tek kada vidimo ko će biti trener, da li će to biti novi ili stari-novi. Partizan je u teškoj situaciji, finansijskoj ali i igračkoj. Biće ovo najteža sezona u istoriji kluba, ali potrudićemo se da uradimo što bolji posao".

Nadovezao se Peković.

"Dosta zanimljivih igrača u poslednje vreme je 'preskakalo' Partizan. Mi smo institucija i brend, nadam se da ćemo da vratimo taj status", rekao je predsednik kluba uz konstataciju da nema mnogo vremena i da treba raditi brzo.

On je rekao da se nada da će u što kraćem roku stići i pomoć sponzora.

"Siguran sam da će ih biti, ali tek treba ozbiljnije da razgovaramo o tome. Važno je i kada ce stići ta pomoć. Moja želja je da to bude što pre", istakao je peković i naglasio da će se potruditi da ubuduće porade i na marketingu i nekim bitnim stvarima koje su do sada falile Partizanu.

Nikola Peković je igrao za Partizan od 2005. do 2008. godine, kao i u prvom delu sezone 2011. godine za vreme lokauta u NBA ligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC