• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CEDEVITA: Zar se nismo dogovorili?

Autor mondo.rs

Komplikuje se situacija oko prelaska Darka Baje iz KK Spars u Cedevitu.


Omladinski košarkaški klub Spars iz Sarajeva najavio je u srijedu podizanje tužbe protiv zagrebačke Cedevite zbog, kako se navodi, nelegitimnog prelaska Darka Baje.

Nije se dugo čekao odgovor iz Hrvatske.

Vicešampion Jadranske lige smatra da oko transfera kadetskog reprezentativca Hrvatske nije bilo ništa sporno, te tim povodom oglasio sportski direktor Matej Mamić.

"Tako je prema želji roditelja Darka Baje klub stupio u kontakt s KK Spars u martu ove godine i poslije sastanka u Sarajevu s predsjednikom kluba, gospodinom Nihadom Selimovićem, dobili odgovor da se klub neće protiviti prelasku ako roditelji igrača na tome insistiraju, uz očekivanje obeštećenja."

Mamić navodi da su čelnici klubova održali i drugi sastanak i da su na njemu dobili potvrdu da neće biti problema oko transfera.

"Darko Bajo se potom seli u Zagreb kako bi najprije nastupio za U-16 reprezentaciju Hrvatske. U tom periodu počinje da trenira u sklopu programa KK Cedevite. Finalizaciju transfera preuzeo je igračev zastupnik, gospodin Miško Ražnatović, ali potrebna dokumentacija zbog izbjegavanja dalje komunikacije od strane KK Spars još nije do kraja riješena“, objašnjava sportski direktor KK Cedevita.

Situaciju je pokušao da objasni i otac košarkaša.

"Razlog Darkovog prelaska je jednostavan. Naša porodica želi da se preseli u Zagreb, a sinu želimo omogućiti najbolje uslove ne samo za profesionalni sport, nego prije svega za život."

"Ja sam gospodi u KK Spars prije ljeta jasno rekao našu želju, naglasivši da košarka nije isključivi razlog odlaska u Zagreb. Gospodin Selimović je izrazio razumijevanje i složio se, pa ne vidim razloga sadašnjim reakcijama KK Spars. Ne bih volio da se naš sin, koji je talentovan za košarku, prestane baviti sportom zbog papirologije", rekao je otac Darka Baje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC