• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o novom timu: Sigurno samo jedno, borba!

Autor mondo.rs

KK Crvena zvezda predstavila je javnosti ekipu za takmičarsku 2015/2016. Trener govorio o razlikama u odnosu na prošlogodišnji sastav. "Nije isti, ali bićemo zadovoljni".

 Zvezda predstavila ekipu za novu sezonu Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Zvezda je u Kombank areni zvanično krenula u novu sezonu.

Trener Dejan Radonjić i kapiten Luka Mitrović seli su ispred tima i kao i prošlog leta najavili šta će se moći očekivati od crveno-belih.

Iza njih, sedeli su, u dva reda, Lazić, Nastić, Skorcanitis, Cirbes, Tejić, Apić, Rebić, Mekel, Tompson, Dangubić, Jović, Gudurić i Simanić.

"Posle završetka prošle sezone, sezone koja je bila fantastična ušlo se u prelazni rok, sa idejom da napravimo najbolju stvar. Minuli period doneo je dosta toga sa aspekta dolazaka i odlazaka igrača i želja nam je da opet imamo dobar tim, koji će moći da igra dobro i ove sezone, noseći opterećenje rezultata od prošle sezone i noseći opterećenje veličine Crvene zvezde", rekao je Radonjić.

Govoreći o karakteristikama nove Zvezde, šef struke branioca titule rekao je da, koncepcijski, ovaj tim nije formiran po istom principu kao i prošlogodišnji.

Da li će mladi igrači biti prebačeni u FMP?

"Ovaj tim koji je tu danas će sigurno biti u Zvezdi. Neće biti ničega što je van plana. Ako bude odlazaka, bićete na vreme obavešteni i to neće zavisiti od toga da li ćemo dovesti neke igrača".

"Cilj je bio da napravimo tim koji će moći da funkcioniše i koji će moći da odgovori na zahteve. Ekipa je drugačija. Ove godine krećemo sa pet centara i to je jedna od promena. Naravno, ima i drugih razlika, jer su došli igrači sa drugačijim karakteristikama od onih koji su bili ovde. Razlike su očigledne, ali verujem da ćemo svi biti zadovoljni na kraju...", zastao je Radonjić, pa poručio:

"Sigurno je samo to da ćemo maksimalno pristupiti apsolutno svakoj utakmici".

Pri pravljenju tima vođeno je računa da se formira sastav koji će doneti rezultat.

Prvi testovi stižu jako brzo. Prvi ligaški meč Zvezda će odigrati 1. oktobra, protiv Mega Leksa u Pioniru, u kojem će 15. oktobra ugostiti Strazbur, u prvom kolu izuzetno jake Grupe A, u kojoj igraju i Real, Fenerbahče, Himki, Bajern i Strazbur.

"U skautingu smo vodili računa da možemo zadovoljiti sve komponente. U ovom trenutku je, ipak, jako teško da se precizno sve iznese. Da vidimo kako će se adaptirati igrači koji su došli, pa će biti vremena da se donesu prvi konkretni zaključci".

Trener Zvezde osvrnuo se i na konstatne probleme koji prate crveno-bele od početka priprema, kao što su povrede i grip.

"Pripremni period smo uradili u karakterističnim okolnostima. Pre starta smo imali problema - Tejić povreda, Cirbes povreda iz reprezentacije, dolazak igrača i pokušaj da u tim okolnostima uradimo dosta toga da bismo mogli da budemo spremni".

"U ovoj situaciji, kada nas ima u ovom broju koji je i očekivan, nismo u mogućnosti da napravimo analizu urađenog. Izostanci i povrede uticali su na to da period pred nama moramo da uradimo bolje nego što je i bilo planirano. Okolnosti su dosta teške“, rekao je Radonjić, iza kojeg je sedeo Dangubić sa temperaturom 39.

Do kraja septembra, Zvezda će učestvovati i na jakom pripremnom turniru u Zadru (23-27. septembar), gde će igrati i Olimpijakos, Fenerbahče, Darušafaka,Bajern i Zadar.

Sa Malog Kalemegdana ovog leta otišli su Čarls Dženkins, Nikola Kalinić, Boban Marjanović, Markus Vilijams i Jaka Blažič, a crveno-beli dres zadužio je novi kvartet - Gal Mekel, Rajan Tompson, Stefan Nastić i Sofoklis Skorcanitis.

U dogovoru sa trenerom Dejanom Radonjićem ekipi su pridodata četvorica igrača iz FMP Železnika - Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić i Dragan Apić.

"U Zadru smo imali jednu želju kad smo planirali, a sad smo u drugoj stuaciji. Nadam se da ćemo do starta odigrati bar jedan kompletan trening. Imaćemo pet mečeva u 11 dana na startu ABA lige, praktično bez treninga i moraćemo da napravimo dodatni skener. Potom počinje i Evroliga... Biće naporno i izazovno".

Ambicije crveno-belih iste su kao i prošle sezone. U najjačem evro-takmičenju očekuje ih jako težak posao u borbi sa tri velika favorita.

"Cilj u ABA ligi da ponovimo ono što smo minule godine uradili. Biće teško. Cedevita je jača nego što je bila. Prvi utisak što se Evrolige tiče je da nismo imali sreću na žrebu. Dobili smo grupu koja je bez dileme najteža i možda i jača nego što smo pomislili u prvom trenutku".

"Nisu tu samo Real i Fenerbahče, već i Rajs i Šved sa Himkijem, Bajern sa Riversom, koji je napravio iskorak, tu je i Strazbur, koji jeste i biće dobar tim... Na nama je da pokušamo da budemo konkurentni, da damo maksimum i to je ono što ćete sigurno videti ove sezone. Nadam se da će to dovesti do zadovoljstva".

Da li će biti još pojačanja?

"Dosta se priča, pominju se i neka imena i to je normalno kada je Zvezda u pitanju. To je jedna strana. Druga strana je da smo u klubu i stručnom štabu imali ideju da u pripremnom periodu dođemo do jasne slike. Imamo ideju šta nam treba i šta bi moglo da nam bude od pomoći kada je tim u pitanju, ali u ovim okolnostima nije dobro da se vuku ishitreni potezi. Nadam se da će naredni dani dati precizan odgovor šta nam je potrebno ili da li možda nije ni potrebno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC