• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Čabarkapa umesto Bilića, zbogom "Sidru"!

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije imenovan je za novog sportskog direktora regionalnog takmičenja. Arena sport nosilac TV prava.

Nova ABA liga, kojom od letos rukovodi istoimeno javno trgovačko društvo, formirano od strane klubova učesnika, na drugoj sednici Skupštine je raskinula i poslednje preostale veze sa kompanijom "ABA Sidro d.o.o", u čijim rukama se takmičenje nalazilo od svog osnivanja 2001. godine.

"ABA liga j.t.d" odustala je od prvobitne zamisli da posluje preko "ABA Sidro d.o.o", kojem će u sklopu dogovora isplatiti određeni novčani iznos, kako bi "ABA Sidro d.o.o" moglo da isplati nagomilane dugove za sudijske takse, putne troškove, službena lica, hotele...

U vlasništvu "ABA liga j.t.d" sada se nalaze logo, sajt takmičenja i sva ostala prava, što je još jedan dokaz da nova organizacija neće imati nikakve veze sa preduzećem kome je FIBA u martu ove godine uskratila priznanje i time uvela ceo košarkaški region u višemesečni period krize i neizvesnosti.

"ABA liga j.t.d" ujedno će otkupiti udeo "ABA Sidro d.o.o" u preduzeću "ECA", koje rukovodi Evroligom i postati njegov deoničar.

Istaknuti članovi "ABA Sidro d.o.o", koje su klubovi letos imenovali na odgovorne funkcije, ipak neće obavljati te dužnosti u predstojećoj sezoni.

Za sportskog direktora ABA lige imenovan je nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije i NBA igrač Žarko Čabarkapa, dok je Radovana Lorbeka na poziciji direktora "ABA liga j.t.d" zamenio Krešimir Novosel, dosadašnji direktor KK Cedevita.

Bilić će, do daljeg, ostati u organizaciji kao savetnik Čabarkape, koji je prethodnih sezona radio kao delegat Evrolige.

Za predsednika sudijske komisije imenovan je Branko Jovanović iz Srbije, a komesar za suđenje ostaje Aleš Kamnikar iz Slovenije.

Na Skupštini "ABA liga j.t.d" potvrđen je ugovor o prodaji TV prava preduzeću "MYD". Vrednost petogodišnjeg ugovora je 6,3 miliona evra, a prenosi se posle godinu dana na Sport klubu vraćaju na TV Arena sport.

Sezona 2015/16 počinje u četvrtak 1. oktobra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC