• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz Zvezde ovog leta!

Autor mondo.rs

Nekompletni crveno-beli izgubili od Darušafake na startu "Doguš" turnira u Zadru.

 Prvi poraz Zvezde ovog leta! Izvor: MN PRESS

Faul u napadu Stefana Nastića i izgubljena lopta Gala Mekela pri rezultatu 69:70 bili su momenti posle kojih Crvena zvezda nije uspela da odoli turskoj Darušafaki.

Ambiciozni tim iz Istanbula - tek oformljen, ali pun iskusnih evroligaških igrača - kaznio je te greške serijom od 7:1, pa je u 38. minutu na semaforu stajalo teško dostižnih 70:77.

Šampion Srbije i regiona, oslabljen neigranjem Maika Cirbesa i Rajana Tompsona zbog povreda, ipak se nije predao. Luka Mitrović smanjio je posle ofanzivnog skoka na 77:80, ali za preostalih 20 sekundi nije moglo da se uradi i nešto više.

Zvezda je doživela prvi poraz, posle šest pobeda u pripremnom periodu - 77:84 (16:22, 29:22, 14:20, 18:20).

Drugi meč u grupi, protiv Fenerbahčea, na rasporedu je u subotu od 18 časova, a dan kasnije igraće se za konačan plasman, protiv Zadra, Bajerna ili Olimpijakosa.

U igri oba tima bilo je oscilacija, što je razumljivo kada se ima u vidu da Zvezda nije bila kompletna, dok će Darušafaki biti potrebno vreme da se uigra i od grupe skupo plaćenih pojedinaca postane kolektiv.

Turski tim imao je u prvoj četvrtini seriju od 10:0 (za vođstvo od 20:12), crveno-beli su u drugoj uzvratili naletom 17:6, tokom kog su blistali Stefan Jović i Mitrović... Izabranici Dejana Radonjića u finišu prvog poluvremena su stekli pet poena viška (40:35 i 45:40), ali su na odmor otišli sa minimalnom prednošću - 45:44.

Zvezda je poslednji put vodila u 23. minutu (52:51), posle toga je stalno "jurila" za protivnikom, ali se posle trojke Luka Harangodija za pomenutih 70:77 jasno mogao naslutiti nepovoljan krajnji rezultat.

Ovaj meč ostaće upamćen i po debiju reprezentativca Izraela Gala Mekela, koji je imao više izgubljenih lopti nego asistencija, ali je ipak nagovestio da će biti pravo pojačanje i dostojan naslednik Markusa Vilijamsa.

CRVENA ZVEZDA: Rebić 3, Dangubić 5 (3sk, 3izg), Mekel 10 (5sk, 6as, 7izg), Mitrović 11, Lazić 2, Simanić, Apić 2, Tejić, Skorcanitis 7, Nastić 20 (5sk), Gudurić, Jović 17 (3sk, 2as, 2ukr).

DARUŠAFAKA: Reding 10, Turen, Erden 3, Markoišvili 5, Četin 2, Savaš 8, Gordon 5, Arslan 22, Dadli 7, Sloter 6, Harangodi 16, Preldžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC