• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asvel prejak za Partizan

Autor mondo.rs

Golobradi crno-beli, sa velikim brojem igrača na probi, ubedljivo poraženi u polufinalu "Apart siti kupa" u Nantu.

Ekipa Partizana vraća se u Beograd već posle prvog dana tradicionalnog turnira, koji organizuje NBA zvezda Toni Parker.

Asvel je u potpunosti nadigrao učenike Petra Božića i pitanje učesnika subotnjeg finala nije se postavljalo još od završetka prve četvrtine.

Posle 40 minuta, tokom kojih je zabeležen pokoji bljesak crno-belih u napadu, ali je zato odbrana bila na dosta niskom nivou, Asvel je trijumfovao rezultatom 79:53 (26:15, 13:12, 19:15, 21:11).

Da su dva tima na različitim nivoima kvaliteta i posebno atleticizma, pokazao je Livio Žan Šarl, draft "pik" San Antonio Spursa, kada je u prva dva minuta blokirao šuteve Milutinovića i Koprivice.

Vitkovac je trojkom ulio samopouzdanje mladom i neiskusnom timu Partizana, a Vanja Marinković se serijom od osam poena (dve trojke) postarao da u 6. minutu bude nerešeno - 13:13.

Crno-beli su košem Đumića iz "pik end rola" u 9. minutu smanjili na 20:15, ali je prva deonica završena serijom Asvela od 6:0.

U drugoj četvrtini Francuzi nisu imali kvalitetna rešenja u pozicionom napadu, pa je Partizan trojkama Vrapca i Vitkovca prišao sa 29:17 na solidnih 31:25.

Međutim, Asvel je do odlaska na odmor vratio dvocifrenu prednost (39:27), da bi u nastavku iskoristio znatno veći kvalitet, posebno na centarskim pozicijama, da u 28. minutu preko veterana Dejvida Andersena ode na 55:33 i posle toga lako završi posao.

Partizan je prethodno izgubio u Atini od Panatinaikosa 66:56 i porazom u petak je završio turneju po Evropi, pošto na "Apart siti kupu" nema borbe za treće mesto, već se osim finala igra revijalna utakmica: "Parker i prijatelji" protiv Šolea.

Božiću i saradnicima do početka ABA lige - 2. oktobra u Valjevu protiv Metalca - ostaje da odluče ko od brojnih igrača na probi treba da nosi crno-beli dres u predstojećoj sezoni, a na novoj upravi je da u granicama trenutnih finansijskih mogućnosti dovede potrebna pojačanja.

Kao što je najavljeno iz Humske 1, biće ovo teška, možda i najteža sezona u istoriji kluba...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC