• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Antić o hapšenju: Rasizam vlada Amerikom

Autor mondo.rs

Povratnik u Evropu iskreno razgovarao sa hrvatskim novinarima.



Pero Antić trenutno je u Zadru, gde s Fenerbahčeom igra na pripremnom turniru, na kojem učestvuje i Crvena zvezda Telekom.

Makedonski veteran ove sezone se vratio iz NBA, gde je dve godine igrao za Atlantu. Minulog proleća nastupio je i u finalu konferencije, protiv Klivlenda.

Ipak, kraj njegovog boravka u SAD obeležilo je i hapšenje u Njujorku, kada je lišen slobode zajedno sa saigračem Tabo Sefološom. U razgovoru za hrvatske medije objasnio je šta se dogodilo te večeri. Ponovio je da su se zasedili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali imao šta tome i da doda. Prvi put javno.

"Bili smo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali u NBA noćni izlasci nisu zabranjeni. Tabo je izašao iz auta kako bi prosjaku dao 20 dolara i najednom ga je policija počela brutalno gurati. Izašao sam da vidim šta se događa, pa ima samo '20 kila'. Bio je to čisti rasizam koji vlada Amerikom. Tabo je crnac, a svi policajci su bili belci. Nisam ga hteo ostaviti samog pa su i mene priveli. Nikad nismo dobili objašnjenje za njihovo ponašanje. Policija tamo ubija ljude, a ništa se ne događa". rekao je Antić za Jutarnji list.

Sefološa je najavio tužbu protiv policije. Antić ne želi da se ta saga nastavi.

"Početkom septembra bio sam u Njujorku i sve sam raščistio. I ja sam ih mogao tužiti, ali želeo sam što pre te ružne stvari da sklonim iz života", objasnio je bivši igrač Zvezde.

Dok je tom epizodom ogorčen, o bivšem klubu ima samo reči hvale.

"Dok bi nas u Evropi otpisali, Atlanti smo zahvalni jer nas je zaštitila. U NBA je puno opuštenije nego u Europi, plata stiže na vreme, što je redak slučaj u Europi. Bilo mi je sjajno. Nisam očekivao 17 minuta u prosjeku, da ću biti šesti igrač, ostvarili smo klupske rekorde, rezultate koje ni legende prije nas nisu uspele. Možda se i vratim jednog dana. 'Coach Bud' me baš danas zvao..."

Uživao je i sa saigračima, ali na jedno nije pristao.

"Batice, s 31 sam došao u NBA, a oni su mi dali torbicu da im raznosim opremu. Ostavio sam je ispred vrata i rekao: 'respekt', ali imam 31 godinu nisam vam ja nikakav 'ruki'".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC