• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener preslišao Zvezdu, Radonjić kritikuje

Autor mondo.rs

Crveno-beli doživeli i drugi, ubedljiv poraz u Zadru. Ovog puta od tima Željka Obradovića, 65:88. "Navijači sigurno ne očekuju ovakvu Zvezdu", kaže Dejan Radonjić.

Najavili su u Crvenoj zvezdi Telekom da odlaze u Dalmaciju neopterećeni rezultatom utakmica protiv Darušafake i Fenerbahčea, ali im uzastopni porazi, prvi ovog leta, definitivno neće prijati.

I posle duela sa ekipom Željka Obradovića, novi crveno-beli tim napustio je teren poražen. Ove večeri je i deklasiran.

Zvezda - Fenerbahče 65:88 (18:26, 9:18, 19:15, 19:29)

Silom prilika, Radonjić je bio prinuđen da ne koristi povređenog Rajana Tompsona i još nedovoljno oporavljenog Maika Cirbesa, ali to ne može biti istaknuto kao olakšavajuća okolnost za malo prikazanog, jer je i Fener odigrao bez niza nosilaca (Dikson, Bogdanović, Kalinić, Veseli, Hikman i Datome).

U takvoj situaciji, protiv rivala čiji su dres nosila četvorica igrača sa privremenim ugovorima (među njima i Vuk Radivojević i Marko Kešelj), u Zvezdi su definitivno očekivali više od ove utakmice. Ne posmatrano kroz rezultat, već kroz igru, u kojoj je bilo malo pozitivnih stvari.

Štaviše, razjašnjeno je da će igrači na spoljnim pozicijama u Tompsonovom odsustvu morati da dodatno zapnu da bi uverili trenera da mu nije potrebno bar još jedno pojačanje. Pre svega na poziciji krila.

Najefikasniji igrač utakmice bio je novi centar Fenerbahčea Ekpe Udoh sa 16 poena. Imao je pomoć u Melihu Mahmutogluu sa 12. U redovima Zvezde najefikasniji je bio Stefan Nastić, takođe sa 12.

"Bili su bolji u svim elementima. Fali nama mnogo igrača, fali i Fenerbahčeu i to nije opravdanje. Mislim da je bila dobra prilika da odigramo dobar meč, ali ovo sigurno nije ono što navijači očekuju od Zvezde", rekao je Dejan Radonjić posle utakmice.

"Probali smo da napravimo pripremu da Antić i Udoh imaju trening adekvatan onome što ih očekuje. Mladi igrači, plus četiri sa strane, pomogli su nam da imamo dobar trening dok nam se ne vrate momci sa Eurobasketa. Nebitno je s kim sutra igramo, važno je da ova deca igraju i da budu na terenu", rekao je Željko Obradović.

Crveno-beli će u nedelju od 16.00 okončati učešće na turniru, utakmicom za peto mesto protiv Zadra, koji bi taj duel izbegao samo pobedom nad Bajernom.

Petorka Rebić, Lazić, Dangubić, Tejić i Skorcanitis držala je priključak samo na početku utakmice, prišavši Tejićevom trojkom na "minus 4" (7:11), što je bila najmanja razlika do kraja.

Na drugoj strani, Kešelj je brzo pogodio posle ofanzivnog skoka, zatim je iz daljine pogodio i Antić (16:7) i Radonjić je bio prinuđen da traži brzi tajm-aut. Međutim, odlična igra Fenera nije prekinuta, pa je Mahmutoglu u 8. minutu zadržao perfektan skor tima u šutu za tri (4/4, za 22:11).

Zvezda je na tu prednost odgovorila nekoliko puta, najpre poenima Mekela i Lazića za 22:16, pa Mitrovićevom asistencijom Nastiću za 24:30, ali je to bilo sve od koliko-toliko neizvesne utakmice. Nedugo potom, Udoh je podigao razliku na "plus 10", a na poluvremenu je iznosila maksimalnih 27:43.

Na polovini treće četvrtine bilo je "plus 17" (50:33), crveno-beli su potom pokušali da ublaže poraz, ali Fenerbahče nije stajao. Desetak minuta kasnije, vodio je 70:50 i razliku povećavao sve do završnice, kada je Španac Molina uz zvuk sirene postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda Telekom: Rebić 9, Dangubić 4, Lazić 7, Tejić 6, Skorcanitis 7, Mekel 10, Mitrović 2, Simanić, Apić, Nastić 12 (7sk), Gudurić 4, Jović 4. Trener: Dejan Radonjić

Fenerbahče: Slukas 4 (6as), Udoh 16 (10sk, 6il), Mahmutoglu 12, Antić 11 (5sk), Kešelj 6 (8sk), Jurtseven 9 (7sk), Frias 10 (6sk), Molina 5, Arna 3, Bajrak 6, Ugurlu 6 (4sk). Trener: Željko Obradović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC