• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ispustila "plus 21", pa pobedila Zadar

Autor mondo.rs

Crveno-beli se trijumfom nad domaćinom oprostili od Dalmacije, 68:57. U trećoj četvrtini postigli samo dva koša. "Mora puno da se radi", kaže Radonjić.

 Zvezda ispustila "plus 21", pa pobedila Zadar Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Usponi, padovi i pobeda na oproštaju od Zadra.

Crvena zvezda Telekom okončala je učešće na jakom pripremnom turniru prvim trijumfom. Posle poraza od Darušafake i Fenerbahčea, savladala je domaćina, u utakmici u kojoj je pokazala i dobre i loše strane.

ZADAR - ZVEZDA 57:68 (13:21, 10:20, 20:4, 14:23)

Posle briljantnog prvog poluvremena, u kojem je Skorcanitis ubacio 12 poena, a prednost Beograđana iznosila i 21 poen (18:39, 20. minut), tim Dejana Radonjića naprasno je stao.

Zadar je u trećem kvartalu stigao poništio veliki zaostatak i u 29. minutu trojkom Draga Pašalića izjednačio na 43:43. U 20. minutu rezultat je bio 21:41, a samo su Luka Mitrović i Nemanja Dangubić probacili loptu kroz obruč domaćina između pauze i četvrte četvrtine.

Ipak, Zvezda se u nastavku ipak pribrala i mirno došla do pobede, na čelu sa Stefanom Jovićem, koji je u tom naletu postigao sedam poena. Zadar je bio u igri do tri i po minuta do kraja, kada je Zvezda vođstvo 57:53 počela da povećava do konačnih "plus 11".

Zvezda je pogodila četiri trojke iz 14 šuteva, a Zadar jednu više iz 29 pokušaja. Crveno-beli su nadskočili protivnika (33:27) i završili meč sa dve izgubljene lopte više (15:13).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Mitrović, sa 17 poena. Pratio ga je Skorcanitis sa 16, koliko je za Zadar ubacio i iskusni Pašalić - i to sve u drugom poluvremenu.

Crveno-beli ni na ovoj utakmici nisu mogli da nastupe kompletni, jer su Maik Cirbes i Marko Tejić odgledali meč sa strane, "u civilu".

"Gde smo bili u trećoj četvrtini? Čekali smo da počne četvrta", našalio se Dejan Radonjić posle utakmice, pa nastavio ozbiljnije:

"Zadar je tu deonicu odigrao mnogo bolje nego prvi deo. Rezultat toga bilo je izjednačenje. Ima razloga i za nezadovoljstvo... Ima puno da se radi".

Posla ima, ali ne i mnogo vremena, jer će Zvezda početi sezonu u četvrtak, utakmicom protiv Mega Leksa u hali Pionir. Nedugo potom, već sredinom meseca, na red dolaze i evroligaški izazovi. U hali "Pionir", 15. oktobra, crveno-beli će ugostiti Strazbur.

Turnir u Hrvatskoj ukazao je na brojne zadatke koji stoje pred Radonjićevim timom, pre svega na uigravanju, jer se i u nedelju nekoliko puta dogodilo da crveno-beli nekoliko puta jednostavno promaše kretnju saigrača. Novi plejmejker Gal Mekel tako je "prodao" nekoliko lopti, što i ne iznenađuje previše, ako se uzme u obzir da je zadužio opremu pre nedelju dana.

Međutim, evroligaški sat uveliko otkucava pred početak trke. Ostaje da se vidi i hoće li je Zvezda startovati u aktuelnom sastavu ili uz još jedno pojačanje.

ZVEZDA: Tompson 4 (4 sk), Mekel 4 (4 izg), Mitrović 17 (10 sk), Lazić 4, Skorcanitis 16 (3 sk, 4 izg), Rebić 4, Dangubić 4 (6 sk), Simanić, Apić, Nastić 8 (5 sk), Gudurić, Jović 7 (7 as).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC