• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Megin cilj, naravno, promocija igrača"

Autor mondo.rs

Rade Zagorac u najavi sezone govorio i ambicijama kluba u takmičarskoj 2015/2016.

 Mega Leks spreman je za svoju treću ABA sezonu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mega Leks spreman je za svoju treću "jadransku" sezonu.

U takmičarskoj 2013/14 zauzeo je osmo mesto, u prošloj deseto. Nastupajuću godinu dočekuje sa ponovo promenjenim sastavom.

Tim Dejana Milojevića napustili su Nenad Šulović (Dinamo Bukurešt), Nikola Jokić (Denver), Nemanja Krstić (Igoka), Marko Kešelj, Nenad Miljenović (Sevilja), Andrija Bojić, Luka Vulikić, Andrija Simović (Vršac) i Dejan Musli (Manresa).

Sa druge strane, u Megu su stigli Alfa Kaba (Ortez) i Timote Luvavu (Šarks Antibs), Aleksandar Aranitović (Zvezda), Nikola Ivanović (Budućnost), Stefan Simić (Napredak), Nikola Pavlović (Vršac), Predrag Samardžiski (MZT) i Nikola Janković (Pepinster).

Rade Zagorac  bio je i ostao jedan od najvažnijih "šrafova" još mlađeg sastava. Ove sezone verovatno će biti i najvažniji.

"Ekipa se znatno promenila. Otišlo je 90 odsto ekipe od prošle godine, neki iskusni igrači... Sada je dosta mlađa, poletnija i iskreno mislim da ćemo ove sezone igrati sa mnogo više energije i napraviti bolji rezultat. Ne znam broj utakmica. Mislim da smo imali u pripremama dva ili tri poraza, pobedili smo neke kvalitetne ekipe i spremno dočekujemo prvenstvo", rekao je on za "Sport network".

Govoreći o klupskim planovima, veliki talenat srpske košarke ocenio je da će biti kristalisani u hodu. Osnovni se odavno podrazumevaju.

"Ambicije nisu jasno definiisane plasmanom na tabeli. Cilj je, naravno, promocija igrača, da što više igrača ima dobru sezonu, a možda se kroz to nametne i ekipni uspeh, tako da bih voleo da se plasiramo među četiri u ABA ligi, da odigramo dobro Kup i našu ligu. Koliko je to moguće videćemo od prvih utakmica...", dodao je Zagorac.

Mladi reprezentaiutvac Srbije ne bi da prognozira ko će osvajati titule.

"Koliko sam načuo, ostale ekipe su u dosta mlađim sastavima nego prethodnih godina, kao i mi. To je super stvar. Naše ekipe su kvalitetom dobre. Čekamo da vidimo kako će Partizan reagovati, ali Zvezda, Metalac i Mega su na istom nivou, što je odlično. Nezahvalno je da kažem ko će osvojiti. Zvezda je, naravno, prvi favorit. Mega Metalac i Partizan će se boriti za drugo mesto. U ABA ligi tu su i slovenačke, hrvatske ekipe i mislim da će biti dosta dobra sezona".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC