• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobeda "nove" Zvezde, teška!

Autor mondo.rs

Crveno-beli "otvorili" sezonu trijumfom nad borbenim timom Dejana Milojevića. Nemački centar se vratio na teren u velikom stilu.

 Prva pobeda "nove" Zvezde, teška! Izvor: MN PRESS

Zvezda se tražila, uigravala i ipak krenula trijumfom u novu sezonu.

Kao i prethodnih godina, Mega Leks ponovo je namučio crveno-bele, u jednom trenutku vodio i dvocifrenom prednošću, ali je u nastavku ostao bez rešenja za odbranu i tranziciju favorita.

Posle meča koji je trajao duže od dva sata:

ZVEZDA - MEGA LEKS 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, 27:21)

Uskoro opširnije...

- KRAJ UTAKMICE - POBEDA ZVEZDE 76:70 -

40' 75:68 Ponovo zakucavanje Cirbesa. za otvoreni put ka pobedi crveno-belih. Nikolić na suprotnoj strani popravlja promašaj Jaramaza, al se čini da je sve rešeno.

39' 73:65 Cirbes na asistenciju Mekela zakucava svoj 17. poen.

38' 71:63 Zvezda je samo u poslednjem minutu promašila četiri slobodna bacanja. Trenutno šutira 14/29. Mekel o leđa protivnika uvodi loptu u igru i poentira za novu maksimalnu prednost Zvezde "plus 8".

37' 69:62 Simonović i Cirbes opet vode Zvezdu ka mirnoj razlici. Ex kapiten pogodio je uz faul, Nemac posle ofanzivnog skoka. Prednost domaćina bila bi verovatno i dvocifrena u ovim momentima, da ne šutira katastrofalno slobodna bacanja (14/27)

36' 63:62 Nastić žestoko faulira Zagorca. Sudije adekvatno kažnjavaju, nesportskim faulom. U sledećoj akciji, Nikolić smanjuje razliku na poen zaostatka.

35' 63:58 Lazić ubacuje treću trojku, za novo mirnije vođstvo Zvezde.

35' 60:58 Nastić promašuje oba slobodna bacanja. Janković pravi faul i šalje Lazića na crtu. Sada je bek crveno-belih doveo domaćina u vođstvo i postao još jedan "dvocifreni".

34' 57:58 Jaramaz krade loptu i opet dovodi goste u vođstvo. Serija Mege 9:0! Zvezda greši u seriji. Sada je Jaramaz izbio loptu Laziću i izborio loptu...

34' 57:56 Samardžiski koristi oba slobodna bacanja i uvodi domaćina u realan problem sa ličnim greškama. Po četiri faula napravili su Mitrović, Jović i Skorcanitis. Odmah potom, Jaramaz pogađa posle kontre. Sada je Mega u seriji "7:0". Radonjić traži tajm-aut.

33' 57:52 Zagorac pogađa težak šut, pa dodatno slobodno bacanje i održava Megu u igri.

32' 57:49 Nastić pogađa za "plus 5", uz četvrtu ličnu grešku Nikolića. Odmah potom Simonović asistira za Jovića, a on ubacuje trojku za seriju 8:0. Najveća prednost Zvezde na ovoj utakmici.

- 49:49 - kraj treće četvrtine.

30' 49:49 Trojka Simonovića, pa još jedna trojka Nikolića (3/3). Jako lepo izgledaju šutevi bivšeg igrača Budućnosti, sa visokim lukom.

30' 46:46 Nikolić tera Skorcanitisa na četvrtu ličnu grešku i pogađa uz faul. Brzo će Grk nazad na klupu. Na terenu je debitant Nastić.

Izvor: MN PRESS

28' 46:43 Radonjić je izvršio trostruku izmenu, poslavši na teren Rebića, Dangubića i Skorcanitisa. Mega i dalje insistira na čvrstoj odbrani, kojom je kontrolisala meč u prvom delu.

25' 42:39 Šta god da je Radonjić rekao ekipi, očigledno je probudio. Njegov tim igra onako kako smo navikli od Zvezde, pre svega koristeći tranziciju. Stefan Jović igra odlične minute. Sada je asistirao Mitroviću, pre nego što je Milojević potrošio i drugi tajm-aut u ovom kvartalu. Podsetimo da je rezultat bio 26:36. U ovoj četvrtini - 15:3.

24' 40:39 Zvezda vodi. Gal Mekel pogodio je posle prodora, uz faul. Prvo vođstvo domaćina od početnih "2:0". Crveno-beli su u prvom poluvremenu pogodili samo tri slobodna bacanja iz 11 pokušaja.

23' 34:37 Luka Mitrović nastavlja seriju domaćina - 8:1. "Pionir" je i dalje na nogama.

22' 32:37 Razleteli su se igrači Zvezde sada po parketu, a Lazić diže halu trojkom iz ćoška. Dobio je nekoliko sekundi da se namesti i pogodio dno mrežice.

21' 29:37 Tehnička za Dejana  Radonjića, koji je tražio od sudije da svira faul na Joviću posle kontre, u kojoj je Luvalu pokušao da ga izblokira sa leđa. Ivanović pogađa slobodno bacanje.

Igrači Zvezde vratili su se na parket neposredno pred početak drugog dela. Radonjić ih je vanredno dugo zadržao u svlačionici.

Izvor: MN PRESS

- poluvreme -

20' 27:36 Cirbes vuče Zvezdu i postaje prvi igrač sa dvocifrenim učinkom (11 p). Ivanović promašuje šut.

18' 19:30 Luvalu zna kako sa Mekelom. Pogodio je još jednom, za novo maksimalno vođstvo gostiju.

17' 19:26 pogađa prvu trojku domaćih uz faul, posle kojeg ne pogađa slobodno bacanje. Timski šut 2/9. Odmah potom, Skorcanitis postaje drugi igrač Zvezde sa tri lične greške. Prvi je Rajan Tompson.

16' 16:26 Luvalu pogađa iz teške situacije, posle prodora, o tablu i tera Radonjića da zatraži još jedan tajm-aut. Zvezda ne može da pronađe šut i tečnu igru. 16 minuta - 16 poena protiv jako agresivne odbrane gostiju.

15' 16:22 Cirbes je bez dileme najbolji igrač domaćina za sada. Postigao je osam poena.

14' 14:22 Janković ponovo postavlja maksimalnih "plus 8" za goste. Zvezda pokušava da odgovori trojkom, ali i Rebić promašuje. Van crte na 6,75 crveno-beli šutiraju 0/7.

12' 14:20 Cirbes prekida niz minuta bez poena domaćih, a Simonović pogađa jedno bacanje. Nedugo potom, Rajan Tompson pogađa posle kontre.

Kraj prve četvrtine, 9:17

- Ogroman promašaj Dangubića i koraci Cirbesa dok se nameštao da pogodi sa distance.

10' 9:17 Posle Skorcanitisa, i Jović promašuje oba slobodna bacanja. Nemanja Dangubić potom pogađa jedno. Pet promašenih penala domaćina u ovom kvartalu (1/6). Više od tri minuta nije pogodio iz igre.

8' 8:15 Zagorac pogađa sa zadrškom. Radonjić reaguje tajm-autom.

7' 8:13 Cirbes je ušao, poentirao dva puta u nizu, ali Mega čuva i povećava prednost. Kapiten Zagorac iznudio je faul i pogodio za ovih "plus 5". Na terenu je i Stefan Jović, a od ovog momenta i Marko Simonović. Petorka Mege je Jaramaz, Luvavu, Zagorac, Simeunović, Samardžiski.

6' 4:8 Ivanić i Samardžiski, za perfektan pik-en-rol. Radonjić menja sastav. Izveo je Tompsona i Skorcanitisa i ipak uveo Cirbesa, kome je ovo prvi meč od kada se povredio u dresu Nemačke, u sklopu priprema za Eurobasket.

4' 4:6 Janković i Nkolić postigli su sve poene za goste. Agresivnu odbranu igraju igrači u zeleno-roze dresovima.

2' 2:2 Prve poene Crvene zvezde u novoj sezoni postigao je Gal Mekel, polaganjem posle prodora. Na drugoj strani upisuje se Nikola Janković, nekadašnji junior Zvezde.

Meč je počeo.

- Startne petorke su:

Mega: Ivanović, Luvavu Zagorac, Nikolić, Janković.

Zvezda: Mekel, Lazić, Tompson, Mitrović, Skorcanitis.

- Pred početak utakmice, u dvorani je oko 4 - 4.500 gledalaca.



Posle pet meseci, ponovo je vreme za ABA ligu!

Prvog dana takmičarske 2015/2016, u hali "Pionir" sreću se rivali koji tradicionalno igraju uzbudljive utakmice:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - MEGA LEKS

Domaćin počinje odbranu titule, gost kreće u treću "jadransku" sezonu sa još mlađim timom i Radetom Zagorcem kao kapitenom.

Kad smo kod kapitena, crveno-belo će večeras obući Marko Simonović, prethodni nosilac "trake", koji je u sredu potpisao dvomesečni ugovor. Silom prilika, Zvezda se dogovorila s njim nakon što je u pripremama ponovo ostala bez Marka Tejića, zbog povrede skočnog zgloba.

To neće biti jedino pojačanje tima Dejana Radonjića ove jeseni, u kojoj start nove sezone ne dolazi u dobrom trenutku po crveno-bele. O tome je crnogorski trener govorio i na konferenciji uoči utakmice.

Rajan Tompson verovatno će nastupiti, Maik Cirbes izvesno neće. Mega će obući prvi put rezervnu, drečavu garnituru dresova.

prethodne utakmice ova dva tima u ABA ligi:

2013/14

Zvezda - Mega 86:78
Mega - Zvezda 86:98

2014/15

Zvezda - Mega 93:77
Mega - Zvezda 75:77

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC