• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "razbila" Budućnost!

Autor mondo.rs

Šampionsko izdanje crveno-belih u derbiju 2. kola ABA lige.

 Zvezda "razbila" Budućnost!  Izvor: MN PRESS

Derbi je trajao samo jedno poluvreme!

Počelo je uzbudljivo, međutim, neizvesnost u duelu Crvene zvezde Telekom i Budućnosti je potrajala svega dve četvrtine.

Po povratku sa "velikog odmora" domaći košarkaši zaigrali su sjajnu odbranu i posle samo pet minuta nagovestili pitanje pobednika.

Na kraju, slavili su ubedljivih 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18).

U prvih 20 minuta gosti su se držali predvođeni odličnim Suadom Šehovićem (najefikasnijim igračem prvog poluvremena sa 10 poena) i Aleksom Marićem (postigao koš manje), ali je u trećoj četvrtini realizacija napada bila potpuna enigma za Podgoričane.

Crveno-beli kao da su u pauzi podigli zid pred svojim košem! Gosti su skoro četiri minuta bili bez poena, a agoniju je na trenutak prekinuo Jaramaz, pogodivši jedno od dva slobodna bacanja.

Iskoristili su sve to igrači Dejana Radonjića da pobegnu na velikih 15 poena razlike, što se ispostavilo kao nedostižna prednost.

Veoma raspoloženi ove subote Zvezdini košarkaši bili su u šutu za tri poena (10-17), ali su ponovili problem iz nekih ranijih mečeva, a to je realizacija slobodnih bacanja (15-23).

Kao i u prvom kolu, sjajnu partiju pružio je Maik Cirbes, koji je tek nedavno izašao iz povrede. Protiv Budućnosti ubacio je 19 poena, uz maksimalan procenat za dva poena (7-7). Dvocifren broj poena u domaćem timu imali su još Stefan Jović (11) i Gal Mekel (10). Njih dvojica istakli su se i u asistencijama, Jović je upisao osam, a Mekel sedam.

Utakmica protiv Podgoričana ostaće u lepom sećanju i mladom Marku Guduriću. MVP Evropskog prvenstva za mlade upisao je prvi zvaničan nastup u crveno-belom dresu. Za nešto više od četiri minuta u igri nije uspeo da poentira. Imao je jedan pokušaj, ali je zato upisao skok i asistenciju.

Goste su sa po 10 poena predvodili pomenuti Šehović i Devo Džozef, međutim, većinu od njih ubacili su u prvih 20 minuta utakmice.

Zanimljivo, posle nekoliko godina pauze, u hali Pionir ponovo su navijači Podgoričana - Varvari.

Izvor: MONDO







Među gledaocima u "Pioniru" nalazi se i poznati košarkaški menadžer, Miško Ražnatović, koji u ove dve ekipe ima čak 16 svojih igrača (po osam u oba tima).

PRVA ČETVRTINA (23:20):

Šuterski raspoloženi ušli su u meč i jedni i drugi, pa su Zvezdini košarkaši u prvoj deonici za tri poena šutirali 3/5, a gosti 3/6.

Najefikasniji u domaćem timu za sada je Gal Mekel sa sedam poena, dok goste predvodi Devo Džozef sa osam.

Crveno-beli su otvorili utakmicu serijom 5:0, a najveća prednost u prvoj četvrtini iznosila je "plus šest" (14:8), međutim, uspeli su Podgoričani da uhvate priključak i stignu čak i na poen zaostatka.

DRUGA ČETVRTINA (16:17):

Aktuelni šampion sredinom druge četvrtine napravio je seriju 8:0 i pobegao rivalu na 35:27. Razigrali su se Stefan Jović i Maik Cirbes, ali su gosti poenima Tadije Dragićevića i Omara Kuka uspeli da prepolove prednost crveno-belih. Podgoričani su potom drugom trojkom, iz tri pokušaja, Suada Šehovića, uspeli da opet priđu na samo poen zaostatka (35:36).

Bio je to njegov 10 poen u prvom poluvremenu, a u stopu ga je pratio Aleks Marić, koji je horogom na nešto više od jednog minuta do kraja poluvremena doneo prednost Podgoričanima (37:36). Bio je to njegov osmi poen, ali ta prednost nije potrajala jer je već u sledećem napadu Luka Mitrović pogodio trojku.

Najefikasniji igrač prvog poluvremena je Šehović sa 10 peona, a iza njega je Marić sa 8. U Zvezdi prednjači Mekel, koji je svih 7 poena postigao u prvoj četvrtini.

Crveno-beli imaju problem sa izvođenjem slobodnih bacanja (6/12), ali im odlično ide šut za tri poena (5/7). Na suprotnoj strani, Podgoričani su šutirali "bacanja" 12/16, a "trojke" 5-13.

TREĆA ČETVRTINA (20:7):

Kao da su u pauzi između dva poluvremena crveno-beli sagradili zid pred svojim košem!

Počelo je poenima Sofoklisa Skorcanitisa (dva plus jedan) i greškama u napadu Budućnosti, što individualnim, što zbog odlične odbrane crveno-belih.

Iskoristili su sve to domaći košarkaši da pobegnu na 11 poena prednosti (48:37), a potom su nastavili da uvećavaju prednost i dozvolili rivalu da prvi poen postigne tek posle četiri minuta igre.

ČETVRTA ČETVRTINA (24:18):

Sredinom poslednje deonice, kada je sve već bilo jasno po pitanju pobednika, priliku da zaigra dobio je i Marko Gudurić. MVP letošnjeg Evropskog prvenstva za mlade upisao je svoj debitantski nastup za crveno-bele.

ABA liga, 2. kolo:

Crvena zvezda Telekom - Budućnost 83:62
Krka - Zadar 77:66

nedelja

Mega Leks - Partizan (17.00)
Cibona - Tajfun (19.00)
MZT - Metalac (19.00)
Sutjeska - Cedevita (21.00)
Igokea - Olimpija (21.00)

TABELA: Crvena zvezda 2-0, Olimpija 1-0, Cedevita 1-0, Budućnost 1-1, Krka 1-1, Zadar 1-1, Tajfun 1-0, Metalac 1-0, Sutjeska 0-1, Partizan 0-1, Mega Leks 0-1, Cibona 0-1, Igokea 0-1, MZT 0-1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC