• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Top 16: Biće potrebno šest pobeda

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom govorio je u hali Pionir o očekivanjima od meča sa Himkijem, stanju Markusa Vilijamsa pred povratak na teren i broju pobeda neophodnih za plasman u Top 16.

 Košarka Crvena zvezda Himki najava Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dan pred duel protiv Himkija, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić počeo je konferenciju podsećanjem na prethodni duel njegovog i ruskog tima.

"Pre svega, saopštio bih rezultat naše utakmice u Moskvi, kao dobru napomenu nečega što se desilo i načina na koji smo igrali i mi i oni, kao i ambijenta koji je bio stvoren. Sad smo u trenutku u kojem čekamo isti taj Himki u svom Pioniru, taj isti tim koji je odigrao protiv nas tako kako je odigrao i savladao nas 38 razlike", izjavio je on u hali Pionir.

Radonjić je podsetio da je Himki od početka sezone posmatran kao tim koji će definitivno igrati Top 16 fazu.

"Ipak, posle velike pobede nad Realom, u prošlom kolu su imali poraz od Bajerna, pa su sebi napravili novi momenat i u situaciji su da moraju da do kraja urade dosta toga da bi došli u Top 16, iako imaju povoljniju situaciju od drugih timova. Sigurno pred početak takmičenja nisu mislili da je to moguće".


"Ekipa su koja ima ogroman kvalitet, izuzetne pojedince i svi znamo koliko je sredstava uloženo kad su oni u pitanju, ima tu čak i nekih naziva... Znam da treba da se kaže da je taj njihov budžet toliki koliki jeste i da je ta razlika u odnosu na nas takva kakva jeste, ali ta razlika postoji i u odnosu na druge timove. Na terenu priča o budžetima padaju u vodu i moraćemo da uradimo sve šta možemo da bismo pobedili".

Trijumf nad Realom popravio je raspoloženje i među crveno-belima i među njihovim navijačima. Jesen uspona i padova sada je ponovo vedra zvezdašima.

"Ambijent je drugačiji, jer se pre Reala razmišljalo da je nemoguće da se slavi protiv jednog takvog tima. Himki je pokazao da je bolji od Reala u ovom trenutku, po meni. Znamo da ćemo u našem Pioniru opet imati opet fantastičan ambijent, što nam puno znači i to će nam pomoći da dođemo do nečega što bi bio fantastičan rezultat za nas. Svesni smo činjenice da nas čeka veliki meč".

"Ako Himki dobije, to bi moglo da se okarakteriše kao realan rezultat i to, naravno, ne bi bilo nikakvo iznenađenje. Mi se nadamo i verujemo da možemo da uradimo još jednu dobru stvar".

Koliko će pobeda biti dovoljno za plasman u Top 16 fazu?

"Šest. Sva tri meča ako dobijemo, prošli smo dalje. Situacija je takva da i sa pet možemo da ne prođemo. Šta je - tu je. Bitno je da mi budemo dobri. Evidentno je da idemo krupnim koracima napred. To nam daje razlog za puni optimizam, da ćemo tamo gde odemo biti bolji. Da li će to biti Top 16 ili Evrokup, bitno je da napravimo najbolji mogući rezultat".

"S obzirom na sve okolnosti kroz koje smo prošli i probleme sa kojima smo se suočli, snalazili smo se jako dobro. Da imamo još tu jednu pobedu, pa da možemo konkretnije da kažemo 'Top 16, to je to'... Treba biti racionalan, pametan i na zemlji".

VILIJAMS SE VRAĆA, DANGUBIĆ JOŠ NE, MITROVIĆ BEZ ŠTAKA

Izvor: MN PRESS

Markus Vilijams vraća se u tim posle isticanja suspenzije zbog korišćenja marihuane i nakon mesec dana treninga sa novim-starim saigračima. Koliko trenutno može?

"Rekao sam već o tome ponešto. Treba ponoviti da je to duga pauza, bez utakmica. Trenirao je sa nama i bilo je dobro što smo to tako uradili. Sigurno će nam značiti. Bilo bi dobro da smo sad na turniru u Zadru, pa da može da odigra i nekoliko mečeva Jadranske lige, pa da tek onda dođe Himki".

Da li će i Nemanja Dangubić biti u timu?

"On polako ulazi u trening, brže nego što se očekivalo, ali neće biti u sastavu. Mitrović više nema štaka, na sreću".

Crvena zvezda Telekom - Himki, petak u 20.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC