• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandža: Nije loše biti šesti u Evropi

Autor mondo.ba

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Samsunu, što je prema mišljenju selektora "zmajića" Josipa Pandže ipak uspjeh.

 Josip Pandža: Nije loše biti šesti u Evropi Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

U borbi za plasman na Mundobasket, mladi košarkaši BiH poraženi su od Španije za peto mjesto i to je ono što najviše "boli" selektora Pandžu.


"Nisam zadovoljan kako smo odigrali sinoć protiv Španije, ali sam zadovoljan ukupnim plasmanom na turniru. Kada vidimo koje su sve košarkaške velesile ostale iza nas, definitivno možemo biti zadovoljni. Međutim, način na koji smo odigrali dvije najvažnije utakmice protiv Francuza i Španaca nije me zadovoljio. 'Trikolore' smo previše respektovali, a kada je u pitanju meč sa Špancima nismo to bili mi. Nije to bila ona timska igra koja nas je krasila čitavo prvenstvo. Generalno, mislim da je na to uticala činjenica da su momci fizički zaista 'pokidani'. Kada sagledam sada sve, biti šesti u Evropi za mene je sasvim dobar rezultat", izjavio je Pandža, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Izuzev utakmica protiv Francuske i Španije, Pandža je zadovoljan odnosom i zalaganjem svojih igrača na Eurobasketu.

"Ovi momci su pokazali kako se treba - nepredovati. Bili smo u bezizlaznim situacijama više puta i vraćali smo se. Uspijevali smo dobijemo već izgubljene utakmice, stizali ozbiljne zaostatke i na to sam zaista ponosan".

Kada je u pitanju cjelokupni turnir, Josip Pandža je bio jako kritičan.

"Kako je prvenstvo odmicalo, igrala se sve gora košarka. FIBA je totalno izgubila kompas, jer ovaj sistem takmičenja gdje odigrate šest utakmica za sedam dana nema nikakvog smisla. Posljednjeg dana sve utakmice su bile bez energije, nismo mogli vidjeti neki lijep košarkaški potez. Na kraju se svelo na to da je najvažnije da ekipe prežive i da se igrači ne povrijede".

Pandža se na kraju osvrnuo na činjenicu da je reprezentacija BiH ostvarila mini cilj koji je postavila pred sebe na početku prvenstva Eurobasketa.

"Prošli smo grupu, to nam je bio primarni zadatak. Poslije smo tražili šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo i to smo propustili u jednoj utakmici. Da smo bili bolje šuterski raspoloženi na ovom turniru, mislim da smo se mogli nadati i mnogo boljem rezultatu. Ovako, u ključnim momentima nije nas htio šut, naročito za tri poena. Po mom mišljenju, to je, uz ofanzivni skok, razlog što nismo ostvarili bolji plasman. Ali, što se mene tiče, ja sam generalno zadovoljan što smo šesti u Evropi, jer mislim da se ne možemo baš pohvaliti da smo šesti u bilo čemu drugom", zaključio je selektor "zmajića".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC