• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" stali na pragu Mundobasketa

Autor mondo.ba

Porazom od Španije 65:77 u meču za 5. mjesto na Evropskom prvenstvu, mladi košarkaši Bosne i Hercegovine ostali su bez plasmana na Svjetsko prvenstvo do 19 godina, koje će 2017. biti održano u Egiptu.

U borbi za peto mjesto na Evropskom košarkaškom prvenstvu, reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su od Španije, čime su ostali bez plasmana na Mundobasket sljedeće godine u Egiptu.

Tim Josipa Pandže izgubio je 65:77 (16:21, 18:17, 15:15, 16:24).

Iako su bh. reprezentativci bolje otvorili meč, Španci su na prvu pauzu otišli s pet poena prednosti. Nakon egal igre u drugoj dionici, na poluvremenu su otišlo s rezultatom 38:34 u korist španske selekcije.

Uspjeli su "zmajići" u trećoj četvrtini da zaprijete, priđu samo na poen zaostatka, ali je rival uspio da se odbrani i u posljednjoj četvrtini u potpunosti slomi otpor mladog bh. tima i dođe do zasluženog trijumfa, koji ga je odveo na Svjetsko prvenstvo.

Ignjasio Rosa bio je najzaslužniji za trijumf Španije sa 27 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je u bh. timu prednjačio Darko Talić sa 14 poena. Džanan Musa dodao je 13, a Emir Čerkezović poen manje.

Ovim neuspjehom "zmajići" su Eurobasket u Samsunu okončali na šestom mjestu, sa skorom tri pobjede i isto toliko poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC