• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grmeo" Solun, počele eliminacije u Ligi šampoina!

Autor mondo.rs

Druga faza premijernog izdanja takmičenja u kojem učestvuje i Partizan počela je debaklom Strazbura u Solunu

Eliminacije u premijernoj FIBA Ligi šampiona počele su večeras prvim mečevima šesnaestine finala, mada bi to pre bio baraž za osminu finala, u kojima su pobedila dva domaća tima.

U Letoniji: Ventspils - Venecija 74:67 (16:17, 14:16, 19:17, 25:17).

U Grčkoj: Aris - Strazbur 71:52 (19:8, 19:20, 17:11, 16:13).

Deluje da su žuto-crni iz Soluna, gde će u sredu uveče nastupiti i Partizan, ali protiv PAOK-a, završili posao pred revanš u Francuskoj, što se ne može reći za devetostrukog prvaka Letonije, koji bi teško i kasno stečenih sedam razlike mogao lako da izgubi u kanalima Venecije.

Ventspils, šampion Baltičke lige iz sezone 2012/13, a prošlosezonski finalista, poveo je 11:5, a onda "kaskao" za gostima, koji su imali 21:29 u jednom trenutku, a onda posle rezultata 30:36 dozvolili domaćinu da ih stigne, čime je počela rezutlatska "klackalica".

Spustila se na stranu domaćina zahvaljujući seriji od 8:2, kojom je Ventspils poveo 69:63, a poslednji koš za maksimalnih sedam razlike postigao je američki košarkaš Vili Din na 30 sekundi pre kraja kada je pogodio 16. poen (6/11 iz igre).

Ventspils nije bio u bonusu, pa je Karlis Mujiznieks mogao dva puta da "seče" poslednji napad Venecije, sve dok se na šest sekundi pre kraja Grk Majkl Bramos nije "podigao" na šut za tri i promašio, ostavši na 11 poena uz tri trojke iz šest pokušaja.

U timu Ventspilsa Maris Gulbis postigao je 12 poena, a još trojica igrača bila su "dvocifrena", dok je kod gostiju, pored Bramosa, samo još kanadsko-nigerijski košarkaš Melvin Edžim uspeo da postigne više od deset poena - 15, uz pet pogodaka iz osam pokušaja iz igre, ali i šest skokova.

Dvostruki prvak Italije iz sezona 1941/42 i 1942/43 imaće solidne šanse da u revanšu pred 3.500 navijača u Palasportu Đuzepe Taljerkio nadoknadi sedam poena zaostatka i izbori meč osmine finala, gde od ranije čeka još jedan italijanski tim, Avelino.

26 IZGUBLJENIH LOPTI KOLEOVOG TIMA

Daleko manje šanse postoje za sve-francuski okršaj u osmini finala, u koje se već plasirao Asvel, jer...

Strazbur bivšeg selektora Francuske, Vensana Kolea, koji je za ovu sezonu imao budžet od 6,7 milona evra, odigrao je očajan meč u Dvorani "Nikos Galis" u Solunu, pred 5.200 frenetičnih navijača desetostrukog prvaka Grčke i malo je verovatno da će posle ekipa Dmitrosa Priftisa ispustiti 19 poena razlike.

Aris je od starta "nagazio" goste, poveo 13:2 i 16:4, posle čega je do poluvremena razlika varirala od devet do 13 poena u korist ekipe koja u vitrinama ima i jedan Kup Rajmona Saporte, kao i jedan Kup Koraća.

Početak drugog poluvremena doneo je novi nalet "Imperatora", koji je igrao pokretiljivu i energičnu odbranu, naterao Strazbur na 26 izgubljenih lopti (!?) i u tri navrata imao 22 poena prednosti (61:39, 69:47, 71:49), pre nego što je vicešampion Francuske iz prošle sezone uspeo da smanji na konačnih i deprimirajućih 19.

Američki plejmejker Vil Kamings bio je junak utakmice sa 21 poenom (9/20 iz igre) i pet asistencija za Aris, sin legende Crvene zvezde i jugoslovenske košarke, Bobana Jankovića, Vlado, ubacio je 13 poena nakon što je sezonu počeo u španskoj Valensiji, pa se vratio u Grčku, gde je i rođen, dok je nekadašnji kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević imao loše veče i ubacio četiri poena za 22 minuta, bez pogotka u šutu za tri (0/3).

Ali, šta tek reći za goste?

Pol Lakomb stigao je do 16 poena (6/10 iz igre). Ostali? Niko nije prebacio sedam, računajući i "imena" poput Romea Trevisa, Amerikanca koji igra sa makedonskim pasošem, kao i Ej-Džej Slotera, beka sa zavidnim si-vijem u evropskoj košarci.

Sloter je ubacio šest, a Trevis sedam poena.

Rezultati prvih mečeva šesnaestine finala:

Aris – Strazbur 71:52

*pobednik se sastaje sa Asvelom

Juventus - AEK (sreda)

*pobednik se sastaje sa Monakom

PAOK - Partizan (sreda)

*pobednik se sastaje sa Tenerifama

Sasari - Nimburk (sreda)

*pobednik se sastaje sa Le Manom

Makabi Rišon Lezion - Ludvigzburg (sreda)

*pobednik se sastaje sa Neptunasom

Saratov - Oldenburg (sreda)

*pobednik se sastaje sa Banvitom

Ventspils – Venecija 74:67

*pobednik se sastaje sa Avelinom

Skajlajners - Karšijaka (sreda)

*pobednik se sastaje sa Bešiktašom

Revanš mečevi šesnaestine finala zakazani su za 21. i 22. februar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC