• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zmajevi” dobijaju pleja, Roberson postaje Bosanac

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Džon Roberson uskoro bi trebao postati sedmi naturalizovani reprezentativac BIH.

Košarkaška reprezentacija BiH bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji plejmejkera, a riječ je o  Amerikancu Džonu Robersonu, koji je posljednju sezonu nastupao za ruski Jenisej.

Prema riječima Amera Čolana, generalnog sekretara KS BiH, Roberson će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem saveza, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

“Ovaj 30-godišnji plejmejker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Aleksa Renfroa koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili Di-Džej Kuper, Zekk Rajt, Džej-Ar Bremer, Henri Domerkant, te Terel Kesl“, istakao je Čolan.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Jeniseja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u toj ruskoj ekipi.

Prosječno je postizao 14,5 poena, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija, te dva skoka. Svom veoma dobrom šuterskom učinku dodao je 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Šalona, ASVEL-a (Francuska), te Jeniseja (Rusija).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC