• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvit koji skupo košta: Kinezi zabranjuju NBA ligu

Autor mondo.rs

NBA liga je nevjerovatno popularna u Kini, ali je sve veće pitanje da li će tako biti i u budućnosti. Sve zbog jedne objave na društvenim mrežama...

Dva velika kineska elektronska medija objavila su u utorak da suspenduju važeće ugovore o prenosu predsezonskih utakmica NBA lige, zbog toga što je generalni direktor ekipe Hjuston Rokitsa, Deril Morej, podržao antivladine proteste u Hong Kongu.

Suspenziju aktuelnih aranžmana o prenosu utakmica NBA lige u predsezoni najavili su kineska državna tv mreža CCTV i kompanija Tencent, koja posjeduje prava za digitalni striming utakmica NBA u Kini, objavljeno je na veb sajtu američke televizije CNBC.

Morej je izrazio podršku učesnicima antivladinih protesta u Hong Kongu u jednom tvitu koji je kasnije izbrisan, ali je izazvao oštre kritike u drugoj najvećoj svjetskoj ekonomiji, navodi CNBC.

Zastupnik NBA lige Adam Silver stao je u odbranu Moreja.

"Mislim da, kao organizacija zasnovana na vrijednostima, treba jasno da stavim do znanja...da Deril Morej ima pravo da u okviru svojih mogućnosti koristi slobodu izražavanja", rekao je Silver u intervjuu za japansku agenciju Kjodo.

Kineska CCTV se nije saglasila sa Silverovom opaskom.

"Jako smo razočarani i ne odobravamo Silverov stav o podršci Morejevom pravu na slobodno izražavanje. Smatramo da nijedna izjava kojom se osporava nacionalni suverenitet i socijalna stabilnost nije u domenu slobode govora", navodi se u saopštenju CCTV na kineskom jeziku, koje je preveo CNBC.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC