• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA rutinski preko Himkija do 3/3, stop za Real u Litvaniji

Autor mondo.rs

U ruskom okršaju, "Armejci" savladali ekipu iz predgrađa Moskve, Žalgiris odlično finiširao meč protiv Madriđana.

 CSKA-Himki-99-86-Zalgiris-Real-Madrid-86-73 Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Na otvaranju 3. kola Evrolige slavila su dva domaćina. CSKA Moskva je bez previše muke stigao do treće pobjede u isto toliko mečeva, savladavši Himki, dok je Real Madrid ispustio prednost poslije treće četvrtine i zabilježio prvi poraz u Evroligi.

CSKA MOSKVA - HIMKI 99:86 (29:20, 25:24, 22:16, 23:26)

Možda će vas zanimati

"Armejci" nijednog trenutka nisu morali da brinu za rezultat jer su poveli na početku susreta i sačuvali je do kraja susreta. U prvoj četvrtini su ubacili 29 poena i stavili do znanja komšijama da će ovo biti njihovo veče. Na poluvrijeme su otišli sa 10 poena prednosti i pet ubačenih trojki, da bi u trećoj dionici samo povećali tu razliku.


Uzastopne trojke Klajburna, Kurbanova i Džejmsa su potpuno slomile Himki, koji je jedino uspio da ubaci 26 poena u posljednjoj četvrtini. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno za nešto više od približavanja na osam poena razlike. Ipak, vremena je bilo premalo, a CSKA je sve vrijeme kontrolisao stvari, pa nije bilo prave opasnosti po domaće.

Najbolji na meču bio je Majk Džejms u timu CSKA, pošto je ubacio 28 poena i tome pridodao pet asistencija, dok je Vil Klajburn takođe bio raspoložen sa 21 poenom i šest skokova. Darun Hilijard je ubacio 13, a Danijel Haket 11.

CSKA, Himki
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


U timu Himkija je ponovo najbolji bio Aleksej Šved sa 25 poena, dok je Devin Buker imao učinak od 18 poena i 7 skokova. Ipak, njih dvojica nisu bili dovoljni da se CSKA ugrozi.

KAUNO ŽALGIRIS - REAL MADRID 86:73 (18:15, 20:19, 19:26, 29:13)

Za to vrijeme se u Litvaniji vodila ozbiljna bitka između Žalgirisa i Reala, ali je i njoj došao kraj sredinom četvrte dionice. Do tada je bilo vrlo neizvjesno, a povremeno su se smjenjivale prednosti dva tima.

Ipak, na kraju su domaći uspjeli da izađu kao pobjednici, najviše zahvaljujući sjajnoj igri u posljednjih deset minuta, kada je sve funkcionisalo i u napadu i u odbrani Žalgirisa.

Igralo se dosta tvrdo, na mali broj poena, naročito u prvom poluvremenu, ali se to promijenilo u nastavku. Real se probudio, stekao prednost poslije treće četvrtine, da bi onda uslijedila sjajna igra litvanskog tima.

Na krilima Zaka Lideja, postigli su 29 poena, sveli odbranu Reala na samo četiri pogođena šuta iz igre za 10 minuta i serijom 15:4 zatvorili meč u svoju korist.

Real je time upisao prvi poraz u sezoni, poslije dvije startne pobede. Najbolji u timu Žalgirisa bio je upravo Lidej sa 26 poena, dok je Najdžel Hejs ubacio 15.

U timu Reala nijedan igrač nije bio šuterski naročito raspoložen, pošto je Entoni Randolf ubacio 15, a Fakundo Kampaco i Serhio Ljulj dodali po samo devet poena.

Rezultati 3. kola

CSKA - Himki 99:86
Žalgiris - Real 86:73
Fenerbahče - Baskonija 87:80
Makabi - Zvezda 84:69
Panatinaikos - Armani 78:79

u petak

Olimpijakos - Zenit 20.30
Barselona - Alba 21.00
Valensija - Efes 21.00

Tabela: CSKA 3-0, Barselona 2-0 Bajern 2-1, Himki 2-1, Real 2-1, Armani 2-1, Asvel 2-1, Alba 1-1, Olimpijakos 1-1, Efes 1-1, Zvezda 1-2, Panatinaikos 1-2, Baskonija 1-2, Žalgiris 1-2, Makabi 1-2, Fenerbahče 1-2, Zenit 0-2, Valensija 0-2.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC