• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naredni Zvezdin rival je tu: "Da budemo kao u Bambergu i Pireju"

Autor mondo.rs

Pred crveno-bijelima je još jedan važan zadatak. I nimalo lak.

 Evroliga Crvena zvezda - Alba najava Izvor: MN PRESS

Dva dana poslije velike pobjede u Atini protiv Olimpijakosa, košarkaši Albe u četvrtak uveče biće na parketu Štark arene i na njemu će se pripremati za meč protiv Crvene zvezde u petak (19 časova).

S obzirom na to da je ekipa Dragana Šakote zbog umora dobila slobodan dan između utakmica protiv Žalgirica i njemačkog rivala, Alba će večeras biti jedini tim u hali u kojoj će se prvi put suprostaviti Zvezdi.

Možda će vas zanimati

Prethodni međusobni meč ovi rivali odigrali su u "Pioniru", pre pet godina, kada su crveno-beli emotivno dočekali tadašnjeg trenera Albe, svoju legendu Sašu Obradovića, a onda ostvarili ubedljivu pobedu - 86:79.

Ove sezone, Zvezda je protiv Albe doživjela jedan od malobrojnih poraza u kojima praktično nije ni imala šansu da nešto uradi. Tim čuvenog trenera Aita Garsije Renesesa bio je dominantan, kontrolisao je tok meča i rutinski trijumfovao, rezultatom 92:80.

U ovom trenutku, skor crveno-bijelih je 9-10, a "albatrosa" iz Berlina 6-13, a trener gostiju naglašava da je njegov tim sada spremniji i bolji nego u prvom dijelu sezone. Isto misli i za Zvezdu.

"Oporavak povrijeđenih igrača nam mnogo pomaže i sada smo u boljem stanju nego u prvom dijelu sezone. Ipak, isto važi i za Crvenu zvezdu, jer je dovela tri nova igrača i pod vođstvom novog trenera popela se na osmo mjesto tabele. Biće ovo teška utakmica u ogromnoj Beogradskoj areni, gde do 18.000 navijača može sjajno da podrži Crvenu zvezdu", rekao je nekadašnji selektor Španije.

Luk Sikma, dugogodišnji krilni centar Albe, podsjetio je na dobre rezultate svoje ekipe u prethodnim mečevima na strani.

"Ovo je još jedan važan meč za nas. Igrali smo dobro na posljednja dva gostovanja, u Bambergu i Pireju. Utakmica protiv Crvene zvezde biće sljedeća šansa da napredujemo u zaista teškom okruženju. Crvena zvezda je igrala zaista dobro u poslednje vreme i ovu utakmicu čini dobrim testom i pravom prilikom za nas, da pokažemo da idemo u dobrom smjeru", izjavio je on.

Alba dolazi u Beograd kao najefikasniji tim takmičenja (84,3 poena po meču) i lider u broju timskih asistencija (19,8).

Prvi strijelac tima je krilo Rokas Gidraitis sa 13,8 poena po meču, najbolji skakač je Lendri Noko sa 8,6 uhvaćenih lopti u prosjeku, a prvi asistent je Pejton Siva, sa 5,6 dodavanja...

Dragan Šakota govorio je o Albinim kvalitetima odmah poslije meča protiv Žalgirisa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC