• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova 2020. ume i da se šali: Harden rampom spasao Hjuston, Galinari se zaledio od straha!

Autor Nikola Janković

Jedan prvi strelac lige, drugi do juče "bacao" cigle.

 Hjuston-Oklahoma-VIDEO-Sedma-utakmica-NBA-plej-ofa-Harden-lupio-rampu-Dortu-Galinari-tragicar Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Kakva luda godina!

Ova 2020. pokazala je da, pored surovosti, pokazuje i zavidan smisao za humor.

Džejms Harden RAMPOM je sačuvao Hjuston eliminacije iz plej-ofa, nakon što je šutirao 1/9 za tri poena u sedmoj utakmici serije sa Tanderom - jeftina pošalica.

Možda će vas zanimati

"Brada" je požrtvovanom odbranom stigao da izblokirao šut za pobedu Lugenca Dorta, najefikasnijeg igrača Oklahome u majstorici prve runde sa 30 poena i ŠEST trojki do tada - loša fora.

Nakon što Dort potom nije uspeo da "napuca" loptom Hardena, koji se nalazio van terena, Roketsi su imali poen prednosti, NAPAD, 2,4 sekunde vremena i "pun" tajm-aut, ali Los Anđeles Lejkersi nisu dobili  rivala u polufinalu Zapada sve dok Danilo Galinari nije promašio slobodno bacanje na 1,1 sekund do kraja - klasično preterivanje.

Upravo se to dogodilo ovog jutra, dok su se NBA fanovima još "vrtele slike" iz neshvatljive završnice meča Milvoki - Majami. Pred zoru, PONOVO je jedna lopta odlučila sedmu utakmicu serije: (4) Hjuston - (5) Oklahoma 104:102 za konačnih 4:3.

Jer, reč je o najboljem strelcu sezone i čoveku koji je ubacio 323 trojke do večeras, a 2.626 u karijeri, odnosno njegovom vernom "telohranitelju", kojeg je trener Bili Donovan u prethodnih šest utakmica trpeo samo zbog odbrane na "Bradi", svestan da to znači "igrača manje" u napadu.

Toga je pred peti meč bio svestan bio i Majk D'Antoni, koji je naredbom da Dortu niko ne sme da priđe na manje od tri metra priredio Oklahominom "specijalcu" maltretman uživo, završen porazom od 34 razlike uz njegovih 3/16 iz igre.

Malo ko bi imao hrabrosti da nastavi da šutira posle toga, ali on jeste. Dok su Kris Pol i Danilo Galianri briljirali u šestoj utakmici i zakazivali poslednji obračun, Dort je uspeo koliko-toliko da povrfati samopouzdanje, a onda zaigrao meč sezone, podigao se na šut karijere i dobio rampu koju će pamtiti dok je živ.

Strelci: Dort 30 (10/21 iz igre), Kovington 21, 10 sk, Gordon 21 (6/11 iz igre), Vestbruk 20, 9 sk, Pol 19, 11 sk, 12 as, Gildžus-Aleksander 19 (4/15 iz igre), Harden 17 (4/15 iz igre), Gri... Taker 5, 9 sk, Galinari 2, 9 sk.

Teško da je Dort pomislio da ima nade u tom trenutku, ali se rival potrudio da ona potraje još desetak minuta, ako se saberu sve pauze za tajm-aute, premotavanje snimaka i konsultacije sudijske trojke.

Posle D'Antonijevog tajm-auta, Tander je iskusno poslao na liniju najslabijeg šutera u petorci i pritom potrošio samo 1,3 sekundu. Da je Robert Kovington ubacio oba penala, Oklahomu bi trojka vodila dalje, ali pošto je promašio drugo - i dvojka je bila dovoljna. 

Međutim, kada je Harden zagrlio bivšeg saigrača oko struka i pre nego što je lopta ubačena u igru, a jedan od trojice sudija primetio faul nad Polom, Tander je bez potrošene stotinke dobio "gratis" priliku da isključi mogućnost poraza u slučaju promašaja.

Bilo je potrebno samo da Galinari pogodi slobodno bacanje, izjednači rezultat, pa da lopta bude vraćena na isto mesto.

Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Niti je Italijan pogodio, niti je njegov saigrač Šaj Gildžus Aleksander potom uspeo da ubaci loptu u igru. Dodao je do Rasela Vestbruka i rešio stvar.

Pogledajte "hajlajtse" iz četvrte četvrtine, jedne od bizarnijih ovog leta.

Haos!
Izvor: YouTube

Sada su poznati svi parovi polufinala konferencija, mada Istok već "žuri" dve utakmice.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Druze koju si ti utakmicu gledao,hjuston je vodio 2 razlike da je kovington ubacio drugo slobodno bilo bi 3,i da je galinari pogodio bacanje za okc opet bi bilo 1 razlike za hjuston... I Dort je nagazio na liniju kad je gadjao Hardena loptom svakako bi bila lopta za hjuston i da ga je pogodio..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC