• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadala niko neće stići 5.000 godina, ali ga ruši Novak: Legendarni stručnjak vjeruje u Đokovića na Rolan Garosu!

Autor Dragan Šutvić

"To je prosto nevjerovatno, ali i pored toga vjerujem u Novaka da može da skine sa trona neprikosnovenog Španaca".

 nikola pilić đoković ruši nadala na rolan garosu Izvor: Profimedia

Novak Đoković večeras igra sa Mateom Beretinijem za polufinale Rolan Garosa, gdje ga najverovatnije čeka Rafael Nadal, a pošteno nas je zabrinuo u četvrtom kolu turnira u Parizu.

Mučio se u prva dva seta protiv Lorenca Muzetija, izgubio ih u taj-brejku, da bi potom dodao gas i "počistio" rivala sa terena. Bio je na dva gema od pobjede, ali je onda mladi Italijan predao meč i to ne zbog povrede, nego jer nije mogao da osvoji poen.

Možda će vas zanimati

O pomenutom meču i šansama Novaka Đokovića na Rolan Garosu govorio je legendarni Nikola Pilić u čijoj je teniskoj akademiji ponikao srpski as.

"Novak je prva dva seta igrao u četvrtoj brzini, a onda je ubacio u šestu i tako pokazao kada igra najbolji tenis da teško može neko da mu parira. Jednostavno, nije uhvatio dobar ritam na startu, ali onda je shvatio da mora da igra mnogo bolje ako želi da pobijedi. Imao je sreće da je igrao protiv mladog tenisera, koji nema velikog iskustva što se tiče takvih mečeva. I gotovo sam siguran da mu se tako nešto neće dogoditi u završnici Rolan Garosa", kazao je Nikola Pilić u intervjuu za portal "24sedam".

Pilić poručuje da je ovo "iscrpljujući turnir" i da su takvi mečevi normalna stvar, a da poslije ovoga može samo da očekuje da Srbin podiže samopouzdanje i gura do kraja.

Izvor: MN PRESS

"Sada slijede najvažniji okršaji, prvo Beretini, nadamo se da će pobijediti i drugog Italijana zaredom, a onda vjerovatno i finale prije finala sa Nadalom, teniserom koji dominira na ovoj podlozi već deceniju i više", poručio je Pilić i osvrnuo se na "Bika sa Majorke".

"Ljudi, u narednih 5.000 godina, niko neće dostići Rafu na Rolan Garosu", kazao je legendarni teniski stručnjak.

"To je prosto nevjerovatno, ali i pored toga vjerujem u Novaka da može da skine sa trona neprikosnovenog Španaca. Ponavljam, ako Đoković igra u šestoj brzini, ni Nadal mu ne može ništa. To je tako. Priča o tome da je bolje što će sa njim da igra u polufinalnu nego u finalu, za mene je smiješno. Kakva je razlika između petka kad se igra polufinale i nedjelja kada je finale. Za mene je to sve bla, bla….To je samo razlika u dva dana, i ništa više. Vidim, svi se prave pametni i pričaju o tome, a meni je ta tema više nego smiješna", rekao je Hrvat.

Ne vjeruje Pilić da je susret iz Rima, kada je Nadal pobedio Đokovića, dovoljno relevantan za njihov potencijalni dvoboj na Rolan Garosu.

"To su totalno drugačije okolnosti. Novak je izgubio u tri seta, jer je bio umoran, jer je polufinale i finale igrao takoreći u jednom danu. To je previše i stvarno ne mogu da vjerujem da organizatori turnira nisu mogli da nađu neko kompromisno rješenje. Što se tiče cijele sezone na šljaci, Novak je polako dizao formu, i verujem da može da sruši 'kralja' šljake, ako bude igrao svoj najbolji tenis", zaključio je Pilić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC