• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakva trka, Rafa i Rodžer kad se spoje nisu kao Novak! Lude brojke - Tri najveća rivala zajedno nemaju kao Đoković!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković ne samo da vodi u ATP trci već i najveći protivnici kada se spoje ne mogu da ga prestignu.

 novak đoković ima više bodova nego tri najbliža pratioca zajedno Izvor: Profimedia

Kao dječak budio se sa osmijehom na licu kada mu u san dođe vimbldonski pehar, a danas je to realnost i to po šesti put. Ne samo da su snovi postali java, već srpski as nestvarnim podvizima konstantno učršćuje svoju poziciju na vrhu svjetskog tenisa.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković u ATP trci koja računa rezultate od početka sezone zauzima prvo mjesto i to nije čudo s obzirom na to da je taj nevjerovatni čovjek podigao treći grend slem pehar od početka sezone.

Međutim, kada vidite koliko niko ne može da mu priđe pa čak i oni najveći rivali tek ćete onda shaviti koliko je daleko otišao svjetski broj jedan.

Novak poslije podizanja pehara na londonskoj travi ima 7.170 boodva od starta sezone! Iza njega je Stefanos Cicipas koji je do Rolan Garosa bio taj koji je predvodio trku, ali je Grk pao na drugo mjesto, pa sada ima 4.570.

Ipak, najzanimljivije je što šesti u trci, a drugi na ATP listi Danil Medvedev ima 3.020 bodova, Rafael Nadal koji je sedmi ima 2.940 i Rodžer Federer koji je jedva nakupio 630 kada se spoje ne mogu da sustignu Novaka Đokovića!

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill/Profimedia

Nadal i Federer, dva najveća Novakova rivala koji imaju koliko i Novak sada po 20 grend slem trofeja ne mogu zajedno i to sa još jednim vrhunskim igračem da ga sruše! Zvuči li vam to realno?

Danil Medvedev pojavljuje se kao velika prijetnja na svakom grend slemu od početka godine, jer je on taj koji je na listi odmah iza Đokovića, ali ipak i dalje ne pronalazi način da ozbiljnije zaprijeti srpskom asu.

Iako bi se teško povjerovalo u to da Nadal na ATP trci zauzima tek sedmo mjesto, kada se vide rezultati sve je jasno. Jedan osvojen Masters u Rimu i turnir 500 serije u Barseloni, ali gdje su Rafi grend slemovi?

Novak mu nije dozvolio čak ni na mjestu gdje je gospodar da obezbijedi borbu za trofej. Pao je kralj šljake u polufinalu Rolan Garosa, da na Vimbldon ne bi ni došao.

Od Rodžerovog povratka očekivalo se više, ali švajcarska teniska legenda koliko god pokazivao vanvremenske poteze očigledno teško može da bude konkurent Đokoviću za prvo mjesto kako na ATP listi tako i u trci.

Rodžer je na Vimbldonu stigao do četvrtfinala gdje ga je savladao Hubert Hurkač. Iako se priželjkivalo finale Đoković-Federer očigledno je da ćemo čuvene maratone gledati sve rjeđe.

"Neki novi klinci" bijelog sporta poput Cicipasa koji je furiozno ušao u sezonu pokazali su da mogu mnogo, ali uvijek presudi to Novakovo strpljenje o kojem su govorili mnogi teniski stručnjaci. Grk je došao do finala Rolan Garosa, ali iako je pružio jak otpori i odigralo se pet setova na kraju je urlik bio Novakov.

Izvor: Profimedia

Ista situacija se dogodila i sa Danilom koji igra slabiju sezonu od grčkog asa, ali je blistao u Australiji kada je mučio Đokovića u finalu. I opet, preznojen od borbe Srbin je slavio.

Izvor: Profimedia

Možda je broj 7.170 samo jedan u nizu brojeva, ne tako bitan za istoriju tenisa, kao ni za Novaka. Međutim, taj broj je još jedan nepobitan dokaz koliko je najbolji teniser planete Novak Đoković nedodirljiv.

Prisustvujemo istoriji sporta, uživajte u čarima koje je ostavilo vimbldonsko finale.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC