• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imponuje podatak! Borac m:tel se nije proslavio na Svesrpskom kupu, ali ipak ima rekordera! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel nisu uspjeli da prekinu dominaciju novosadske Vojvodine na Svesrpskom kupu, koji je po peti put održan u Loznici, ali ako im je za utjehu, imaju u svojim redovima rekordera ovog takmičenja.

 Miloš Nježić RK Borac jedini rukometaš koji je učestovao na 5 Svesrpskih kupova Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučani su u polufinalu turnira u dvorani "Legator" izgubili od dobojske Sloge, koja je u svojoj prvoj bici za titulu svesrpskog šampiona ipak bila mnogo slabija od Vojvodine, pa su Novosađani po peti put osvojili trofej i nastavili apsolutnu dominaciju na Svesrpskom kupu.

Prethodno su "lale" jednom savladale Derventu u finalu, a u potom i tri puta zaredom ekipu Borca m:tel.
Crveno-plavi su trebali da odigraju meč za treće mjesto protiv šabačke Metaloplastike, međutim zbog jednog pozitivnog nalaza na korona virus, taj susret je otkazan pa su ostali bez plasmana.

Ipak, iako se u Loznici nisu pokazali u najboljem svjetlu, kako su demonstrirali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove jeseni zabilježivši 12 pobjeda i dva remija, u svojim redovima imaju i rekordera Svesrpskog kupa.

Naime, kapiten Banjalučana Miloš Nježić jedini je rukometaš u istoriji ovog takmičenja, koji je učestovao na svih pet dosadašnjih turnira - nosio je crveno-plavi dres i na turnirima u Tesliću (2014), Novom Sadu (2016), Banjaluci (2017), Palama (2019) i Loznici (2021).

"Iskren da budem nisam znao. Sigurno da imponuje taj podatak. Bio sam par puta blizu da ga osvojim, sigurno da ostaje žal za tim, ali se nadam da će se nekad u budućnosti i to promijeniti i da ću uspjeti da se okitim i tim peharom", rekao je Nježić za naš portal.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

bema

osjeti se povratak marinka beme

Goran

Htio bi da prijavim još jedan rekord, RK BORAC je (u odnosu na sve klubove koji su ucestvovali na Svesrpskom kupu) imao najviše djece na treningu 1989. godine, 150 komada.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC