• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Div se gušio u suzama - Del Potro zaplakao nasred meča: Ovo je bio njegov posljednji meč, a na kraju nije izdržao! VIDEO

Autor Haris Krhalić

Oprostio se div iz Tandila, koga smo voljeli iako nas je košta medalja na Olimpijskim igrama!

 Huan Martin del Potro oproštaj od tenisa Izvor: Profimedia

Gotova je jedna velika teniska karijera, a završila se u suzama. Huan Martin Del Potro odigrao je svoj posljednji meč.

Na turniru u Buenos Airesu poslije skoro tri godine pauze zaigrao je visoki Argentinac, ali kao što je i ranije rekao ovo nije bio povratak već oproštaj od aktivnog igranja. 

Tokom bogate karijere povrede su ga redovno mučile, a posljednja povreda koljena mu je definitivno i stavila tačku na profesionalno bavljenje tenisom. On je izašao na teren na ATP turniru u Buenos Airesu protiv svog zemljaka Federika Delbonisa i izgubio sa 1:6, 3:6. 

Vidjelo se da ne može više i da ga tijelo izdaje, a nije uspio sjajni momak iz Tandila da zadrži suze. On je već tokom meča, početkom posljednjeg gema na susretu zaplakao kao kiša na argentinskoj šljaci.

Pogledajte taj emotivni trenutak:

Dvometraš iz Tandila je imao sjajnu karijeru u kojoj je stigao i da bude treći na ATP listi, da uzme dvije medalje sa Olimpijskih igara, da osvoji grend slem i da uzme Dejvis kup! 

Rano je nagovijestio veliku karijeru, a 2009. godine napravio je svoj najveći uspjeh kada je osvojio US Opena. Tada je prvo u polufinalu savladao Rafaela Nadala, a onda je u nestvarnom finalu bio bolji od Rodžera Federera poslije maratonskih pet setova. 

Kasnije je još tri puta stizao do polufinala grend slemova, ali dalje nije mogao. Što se tiče Olimpijskih igara, tu ga Srbija ne pamti po dobrom.

Dva puta je izbacio Novaka iz takmičenja i oba puta uzeo medalju. Prvo je 2012. godine savladao Novaka u meču za bronzu, a onda ga je 2016. izbacio u prvom kolu i na kraju uzeo srebro.

Sa svojom Argentinom je uspio da bude i osvajač Dejvis kupa 2016. godine, tako da je ovo kraj jedne velike i sjajne karijere.  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC