• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati teniser ide u rat - branio Novaka, sad će Ukrajinu: Bio uz Đokovića, pa reket zamijenio puškom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Do ove sezone je igrao tenis, a sada će ga možda poslati na prvu liniju fronta.

 Ukrajinski-teniser-ide-u-rat-protiv-Rusije Izvor: Profimedia

Jedan od ljudi koji su se najglasnije borili za Novaka Đokovića dok je srpski teniser preživljavao pakao u Melburnu sada bi mogao da se nađe na liniji fronta. Sergej Stahovski (36) je nakon poraza u prvom kolu kvalifikacija za Australijan open objavio kraj karijere, a sada otkriva da se prijavio u dobrovoljce!

Već danima su otvorene prijave u rezervni sastav ukrajinske vojske, a Sergej je podnio zahtjev iako nema vojnog iskustva.

On je ispričao kako to funkcioniše

"Vojska je otvorila mjesto za rezervne vojnike, za sve koji žele da se bore, uzmu oružje i budu dio teritorijalne obrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja. Potpisao sam pristupnicu prošle nedjelje, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa se svako može pridružiti. Nemam vojno iskustvo, ali znam da rukujem oružjem", izjavio je Stahovski koji je spreman za rat.

Za one koji ne pamte detaljno njegovu karijeru, obilježila su je dva velika momenta. Prvo je 2008. godine u Zagrebu osvojio turnir na koji je upao kao "laki luzer", a četiri godine kasnije šokirao je Rodžera Federera na Vimbldonu i prekinuo njegov impresivan niz na grend slem turnirima.

Što se tiče kasnijeg dijela karijere, obilježio ga je jednom prepiskom na internetu koju je detaljno pratio čitav svijet.

Podsjećamo, tokom Australijan opena Stahovski je bio u neobičnoj situaciji jer je preko društvenih mreža ušao u sukob sa Benom Rotenbergom. Američki novianr tvrdio je da ostali teniseri ne podnose Novaka Đokovića, Ukrajinac je to demantovao, a sukob se produbio kada je Sergej otkrio da je blokiran na tviteru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC