• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekeru pozlilo nakon što je saznao da mora u zatvor

Autor 000

Boris Beker je saznao da će morati u zatvor posle malverzacija, a zbog toga mu je pozlilo na suđenju.

 Boris Beker ide u zatvor, pozlilo mu na suđenju Izvor: Profimedia

Legendarni njemački teniser Boris Beker osuđen je u petak na zatvor posle bankrota, a polovinu kazne (15 mjeseci) će služiti iza rešetaka nakon što je utvrđeno da je "muljao" sa porezom i nije prijavljivao finansijsku dobit.

Bekeru (54) se već godinama sudi i malo ko je mislio da će na kraju slavni teniser završiti iza rešetaka, međutim Sud u Londonu mu nije progledao kroz prste i bacio ga je u očaj. Detalji nakon presude su satima "putovali" do javnosti, a navodno bivši teniser nije mirno podneo izricanje presude.

Možda će vas zanimati

Mediji iz Njemačke navode da je tokom kompletnog saslušanja bio više nego uobičajeno crven u licu, dok je nakon izricanja zatvorske kazne kolabirao i čuvari su morali da ga iznesu napolje.

Nije pomoglo ni to što ni čitavu kaznu od dvije i po godine neće provesti iza rešetaka, nego "samo" 15 mjeseci, pa mu je zbog toga žestoko pozlilo, prenosi "Bild". U ovom trenutku Bekera može da tješi samo što će od jeseni 2023. godine biti na slobodi, ako se bude dobro vladao.

Bivši trener Novaka Đokovića nije prijavio svoje vlasništvo nad imovinom vrijednom više od milion evra u njegovom rodnom gradu Lejmenu, dok je "sakrio" bankovnu pozajmicu u vrijednosti od 700.000 funti, sa kamatama i preko milion.

Ukupno, Beker je optužen po devet tačaka optužnice, a tu su između ostalog i sakrivanje trofeja sa turnira u Vimbldonu i Australijan openu, kao i stan u Londonu, gotovina... Previše stvari mu je stavljeno na teret i jednostavno bilo je nemoguće prikazati da nije kriv.

Sud u Londonu je još 2017. godine, na osnovu zahtjeva banke, proglasio bankrot Nijemca i oduzeo mu svu imovinu pošto su njegovi dugovi premašivali 50 miliona evra.

Beker je jedan od najboljih tenisera svih vremena i osvajač šest grend slem titula. Nakon završetka karijere radio je uglavnom kao teniski komentator i analitičar, dok je od 2013. do 2016. godine bio i trener Novaka Đokovića koji je za vrijeme njegovog angažmana osvojio šest grend slem titula.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Koliki idiot moraš biti da uludo potrošiš tolike Eure i na kraju završiš u zatvoru

Jaaa

@Zole veliki

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC