• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznatog ruskog sportistu pojeli medvjedi? Petostruki šampion svijeta poginuo u Sibiru, pronađena raskomadana tijela!

Autor Haris Krhalić

Užasna scena na Kamčatki, gdje su tri osobe izgubile život u padu helikoptera kojim je upravljao sportista.

 Ruskog biatlonca pojeli medvjedi Izvor: Instagram/Screenshot/malinovskii__igor

O velikoj tragediji koja se dogodila u Rusiji poslednjih nekoliko dana priča ceo svet, a sada su poznati i detalji velike nesreće. Helikopter u vlasništvu ruske kompanije Vzlyot srušio se na Kamčatki 16. jula, a zatim su tijela troje poginulih pojeli medvjedi!

Među poginulima u ovoj nesreći bio je i Igor Malinovski (25), ruski biatlonac i nekadašnji petostruki juniorski prvak svijeta u tom sportu. Talentovani sportista je upravljao letjelicom koja je pripadala kompaniji njegovog oca.

Igor je bio veliki zaljubljenik u letjelice i zbog pilotske dozvole je ozbiljno razmišljao da prekine sportsku karijeru. Posljednjih godina sve manje vremena posvećivao je sportu koji ga je proslavio, a sve više letenju koje mu je bilo omiljeni hobi. Prije nekoliko mjeseci je dobio dozvolu za upravljanje baš ovakvim helikopterom, ali se jedan od njegovih letova završio tragično.

Ovo je Igor, bivši svjetski šampion u biatlonu za juniore:

Tugu zbog ove tragedije iskazale su i njegove kolege, kao i selektor reprezentacije u kojoj se posljednjih nekoliko godina takmičio.

"Svima nam je jako žao. Dugo je bio dio naše ekipe i puno je obećavao. Bio je divan čovjek i veliki sportista. Koliko znam, dvoumio se da li da ostavi biatlon ili ne. Želio je da se koncentriše samo na letenje ili ne. Bio je tako mlad", izjavio je prvi trener ruske reprezentacije Jurij Kaminski i na taj način se oprostio od Igora.

Pored Malinovskog, u ovoj tragediji poginuli su Zoja Kajgorodova i Sergej Kolesnjak. Helikopter je zbog lošeg vremena izgubio komunikaciju, a pretpostavlja se da je to glavni uzrok pada letelice. Dan kasnije su olupinu pronašli spasioci, ali pored letjelice nije bilo tijela žrtava.

Ona su nađena nešto kasnije, a vjeruje se da su ih mrki medvjedi koji u velikom broju naseljavaju Kamčatku odvukli, rasparčali i pojeli. Iako medvjedi uglavnom ne love ljude da bi ih pojeli, u ovoj situaciji hrana im je bila lako dostupna, a oni važe za oportunističke lovce.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC