• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Đoković mogao da igra u Njujorku? US open se ponovo oglasio zbog Novaka

Autor Haris Krhalić

US open se ponovo oglasio o Novakovom slučaju i dobijanju izuzeća da uđe u Ameriku.

 Us open se oglasio o Đokoviću Izvor: Youtube/Printscreen/US Open Tennis Championships

Novak Đoković neće igrati na ovogodišnjem US openu. Potvrdio je to i on sam, a poslije toga su mnogi oštro kritikovali organizatore. I navijači i neki od igrača istakli su da "oni nisu uradili dovoljno da bi pomogli Đokoviću da igra". Zbog svega toga su ponovo reagovali.

Čelnici posljednjeg grend slema sezone opet su se oglasili. Pojavile su se spekulacije da su oni imali pravo da traže izuzeće za Srbina i da bi na taj način američke vlasti možda popustile i dale mu dozvolu da uđe u državu. Oni tvrde da je to bilo nemoguće.

"Bili smo u kontaktu sa Stejt departmantom, graničnim i carinskim službama. Pravila su promijenjena u odnosu na prethodne dvije godine i niko ne može da traži dozvolu za izuzeće. Jednostavno, takvi zahtjevi se više ni ne razmatraju i to pravilo uspostavljeno je u oktobru 2021. godine. Nismo mogli ništa da učinimo", navode u saopštenju.

U odbranu najboljeg srpskog igrača stali su mnoge kolege, među posljednjima to su učinili nekadašnji američki igrač Mardi Fiš i norveški teniser Kasper Rud. Fiš se izvinio srpskom igraču zbog toga što se politika u miješala, dok je Norvežanin imao duže izlaganje.

"Svi igrači prvo misle na sebe, ovo je individualni sport, tužno je što se politika umiješala. Smatram da bi u najboljem interesu Amerike bilo da je on igrao, publika je uvijek dolazila na njegove mečeve. Imati njega i Rafu Nadala u finalu, bio bi to epski duel", rekao je Rud.

Što se srpskog igrača tiče, on je trenutno u Beogradu. Poslije objave o povlačenju sa turnira bio je u Areni i gledao meč Srbije i Grčke, pa je potom posjetio košarkaše i u hotelu i poželio im sreću u narednim mečevima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC