• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karatisti BiH donijeli četiri medalje sa Svjetskog prvenstva: Apel za veću podršku institucija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čelnici Karate saveza Bosne i Hercegovine čestitali su bh. reprezentativcima na odličnom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u Konji i pozvali nadležne institucije da obrate više pažnje na taj sport i adekvatnije podrže njihov budući rad i nastupe na najjačim takmičenjima.

 četiri medalje za BiH na SP u Turskoj - apel za veću podršku institucija Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Karate savez Bosne i Hercegovine održao je danas konferenciju za novinare povodom dobrih rezultata koje su bh. reprezentativci ostvarili na 12. Svjetskom prvenstvu u karateu koje je od 26. do 30. oktobra održano u Turskoj.

Generalni sekretar Saveza Admir Zukan kazao je da je takmičenje održavano u kategorijama kadeta, juniora i omladinaca (U21). Dodao je da je učestvovalo 1.846 takmičara iz 105 država, a reprezentacija BiH nastupila je sa 33 takmičara.

"Reprezentacija BiH osvojila je ukupno četiri medalje, od čega je jedna srebrna i tri bronzane i u generalnom poretku BiH je zauzela 21. mjesto", rekao je Zukan.

Najbolji rezultat iz karate reprezentacija BiH ostvario je Banjalučanin Pavle Dujaković koji je postao vicešampion svijeta u konkurenciji takmičara U21 i kategoriji do 60 kilograma. Pored Dujkovićeve srebrne medalje, još trojica bh. sportista su osvojili bronzane medalje, a to su Anes Bostandžić (U21, preko 84 kg), Emina Sipović (junior, do 59 kg) i Luka Pejić (junior, do 63 kg).

"Želim reći da je ovo mlada i perspektivna ekipa i da smo s pravom očekivali ovako izvanredne rezultate", dodao je Zukan.

Potpredsjednik Saveza Denis Muhović istakao je da BiH ima jednu od najboljih generacija karatista, o čemu svjedoče i rezultati na svim takmičenjima i kontinuitet osvajanja medalja.

"Zamolio bih medije da prenesete informaciju i poziv da institucije u Bosni i Hercegovini, kantonima i entitetima iz kojih dolaze naši takmičari prepoznaju ovaj rad i adekvatno nagrade ove takmičare kako bi uspjeli ove dijamante i naše najbolje sportiste održati u sportu i da nas još dugo raduju ovakvim uspjesima", poručio je Muhović, a prenijela agencija "Anadolija".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC