• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK SE VRAĆA U AMERIKU? Evo kako može na US OPEN: Osvojio Australiju, sad čeka dobre vijesti - pita se Džo Bajden!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postoji mogućnost da srpski teniser zaigra i u Njujorku, na posljednjem grend slemu sezone.

 Džo Bajden može da dozvoli Novaku Đokoviću da nastupi na US openu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u Australiji stigao do 22. grend slem titule u karijeri, a ako je vjerovati teniskim stručnjacima on se neće tu zaustaviti. Prva naredna prilika za povećanje kolekcije biće Pariz i Rolan Garos koji počinje krajem maja, zatim slijedi Vimbldon, a najveće je pitanje da li će srpski teniser moći da igra na US openu predstojeće jeseni. Čini se, po novim informacijama iz SAD, da bi to moglo da se desi.

Poznato je da je američka administracija veoma stroga kada su u pitanju pravila oko ulaska u zemlju. Nevakcinisani posjetioci ne mogu da odu u SAD, pa je iz tog razloga Novak Đoković prošle godine propustio i proljećnu i jesenju turneju. I ove sezone tokom marta neće igrati na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, ali situacija bi mogla da se popravi ukazom predsjednika Džozefa Bajdena!

Navodno, predsjednik SAD je spreman da 11. maja ukine vanredno stanje nastalo virusom korona, što bi bila prekretnica i kada su u pitanju pravila oko ulaska u zemlju. Ukoliko bi ta barijera pala, Đoković bi naredne jeseni mogao da se pojavi u Njujorku iako nije vakcinisan. Bila bi to još jedna prilika da stigne do nekog od četiri najveća trofeja i tako dodatno podeblja status najboljeg tenisera u istoriji.

Posljednji grend slem sezone je u 2023. godini na rasporedu između 28. avgusta i 10. septembra, a ukoliko stigne na taj turnir Đoković će sigurno biti u najužem krugu favorita. Srpski teniser je tri puta osvajao titulu u Njujorku - 2011, 2015. i 2018. godine, a zanimljivo je da ima čak pet poraza u finalima. On je u mečevima za titulu gubio od Rodžera Federera, Rafaela Nadala (dva puta), Endija Mareja, Stena Vavrinke i Danila Medvedeva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC