• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa sedam debitanata pokazala zube Španiji, ali na kraju poražena

Autor Haris Krhalić

Vaterpolo reprezentacija Srbije pružila veoma dobar otpor u podmlađenom sastavu protiv Španije, ali je na kraju ipak poražena.

 Srbija Španija vaterpolo Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je na startu Svjetskog prvenstva o Španije 16:14 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3) pruživši više nego dobar otpor najboljem timu svijeta, posebno ako se zna da su "delfini" igrali u podmlađeno sastavu bez Dušana Mandića i sa čak sedmoricom debitanata.

Strahinja Rašović je lijepo otvorio meč i doveo Srbiju do vođstva od 2:0, ali potom su se Španci uozbilji i serijom 7:0 prešli u veliku prednost, međutim nijednog trenutka "delfini" nisu odustajali i do posljednjeg trenutka su se borili makar za remi. Na kraju, poraz od dva razlike je podnošljiv i biće elemenata igre kojima će selektor Uroš Stevanović biti zadovoljan, ali to svakako nije odbrana koja je u pojedinim trenucima bila neubjedljiva.

Najefikasniji akter kod Srbije bio je Strahinja Rašović sa šest golova, Nikola Jakšić je dodao četiri, a po jednom su se u strijelce upisivali Marko Radulović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić i Radomir Drašović. S druge strane Granados (pet) i Perone (4) su predvodili Španiju.

Srbija već za dva dana igra protiv Južne Afrike (19. jul od devet ujutru), odnosno ključni meč je 21. jula protiv Crne Gore (21. jul od pet ujutru). Direktan prolaz u četvrtfinale ima samo prvoplasirani tim, a drugi i treći idu u plej-of.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC