• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA NISAM IGRAO PROTIV NOVAKA, IZVUKAO BIH SE! Amerikanac osmi put izgubio od Srbina: On me kazni za to uvijek

Tejlor Fric na konferenciji za medije pričao je o meču sa Novakom Đokovićem.

 Tejlor Fric nakon poraza od Đokovića Izvor: Printscreen/Eurosport

Novak Đoković odradio je posao u četvrtfinalu US opena i prošao je među četiri najbolja u Njujorku. Pobijedio je Tejlora Frica (6:1, 6:4, 6:4) i za prolaz u finale čeka ga neko od Amerikanaca, Frensis Tijafo ili Ben Šelton. Na konferenciji za medije Fric je bio neraspoložen.

Najviše je sebi zamjerio zbog lošeg servisa.

"Što se meča tiče, moram da serviram mnogo, mnogo bolje, ne da poklanjam toliko poena. Od riterna nisam mogao više da tražim. Ne računam prvi set, u drugom i trećem sam imao šanse za brejk. Da sam servirao bolje, onda bi možda bio neizvjesniji meč. Novak je Novak, protiv njega djeluje kao da serviram gore nego inače. U drugim mečevima ne bih bio kažnjen za promašene prve servise, izvukao bih se. Sa njima, moram bolje od 50 odsto i da pođgađam. Tako je kako je", počeo je Fric i dodao da će napraviti mali odmor i da se nada da će "da se sjeti kako treba da servira".

Vrućina je bila jedan od problema za obojicu igrača u Njujorku, bilo je preko 30 stepeni. "Bilo je vruće. Igrali smo neke duge poene na početku meča i poslije nekoliko takvih sam osjetio tu sparinu i vlažnost. Nije mi vrućina toliko smetala koliko mi je energiju trošila ta vlaga. To što su zatvorili dio krova samo je pojačalo tu sparinu. Nije to uticalo na mene, rekao bih da sam bio bolji kako je meč odmicao."

Tvrdi da nije pratio situaciju sa publikom u trećem setu kada se Novak svađao sa njima zbog provokacija. "Nisam obraćao pažnju toliko. Imao sam šansu u trećem setu, igrao sam dobre poene u nizu, dolazio sam do šansi za brejk. Nisam iskoristio šanse, nije on odigrao te poene nevjerovatno, samo solidno, ali ja nisam igrao kako treba. Nisam bio zadovoljan servisom na početku turnira, poboljšao sam se protiv Strikera, servis u trećem setu tog meča trebalo je da bude recept u ovom meču. Užasno sam servirao, servis nije ulazio. Moram da radim." Riterniram bolje, imam dobru sezonu iako ne serviram dobro."

Jedno od pitanja bilo je o Novakovom riternu. "U Sinsinatiju sam dobro servirao i na početku ovog meča sam servirao brže. Poslije toga sam previše promašivao. Nije bilo servisa, najviše šansi sam imao u Torinu protiv njega, tada sam dobro servirao. Nije raketna nauka, neću moći da ga pobijedim ako promašujem prve servise i ako mu dajem šanse na drugi servis", zaključio je Fric.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC