• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izviđač trijumfovao u derbiju polusezone: Borcu nedovoljno 11 golova Klimaveca, Ivano Pavlović junak "skauta"!

Autor Dragan Šutvić

Izviđač je trijumfovao nad crveno-plavima u rukometnom derbiju polusezone.

 rukomet izviđač borac  Izvor: Promo/RK Borac

Bio je Borac m:tel u prednosti većim dijelom utakmice u Ljubuškom - ali je na kraju Izviđač taj koji je slavio pobjedu, nakon "hičkokovske" završnice:

IZVIĐAČ – BORAC M:TEL 27:26

Mnogo bolje je u meč ušao tim Irfana Smajlagića, za koji je prva dva pogotka u ovom meču postigao Vladislav Zalevski.

Prvi gol na večerašnjem duelu Ljubušaci su postigli u petom minutu, kada je iz sedmerca precizan bio Edvin Dželilović, da bi prvi gol iz igre predstavnik BiH u Evropskoj ligi postigao tek u 12. minutu preko Diana Češka, nakon što je prethodno Toni Čolina zatražio minut odmora nezadovoljan igrom svojih izabranika.

Nisu u tom dijelu igre domaći imali rješenje za raspoloženog Slađana Subotića, koji je uknjižio pet odbrana, nakon čega je Borac sve do 19. minuta održavao prednost od jednog do dva gola.

U tim trenucima je Ivano Pavlović postigao svoj treći gol na meču za 5:5, da bi u intervalu od 21. do 23. minuta Borac pogocima Andreja Klimavetsa (dva) i Nedima Hadžića prvi put došao do plus tri (6:9).

Imali su potom Smajlagićevi puleni i napad za plus četiri, a nakon što ga nisu realizovali, uslijedio je odgovor Izviđača koji je sa dva gola Luke Ševića došao do egala (10:10) u 29. minutu.

U posljednjim trenucima prvog dijela, Vladan Đurđević je pogodio za Borac m:tel sa pozicije pivota i iz kontranapada, dok je prvih 30 minuta zaključeno novim golom Pavlovića, u posljednjim sekundama, za 11:12.

Inače, Borac m:tel je u 15. minutu ostao bez Radeta Rađenovića, kojem je nakon jednog oštrijeg prekršaja pokazan direktan crveni karton.

Odlično je Borac m:tel ušao u drugo poluvrijeme, tokom kojeg je briljirao Andrej Klimavec, koji se do kraja meča zaustavio na 11 golova.

U uvodnim minutima nastavka, crveno-plavi su došli do plus četiri (11:15, 12:16), da bi u 36. minutu Vladislav Zalevski prvi put odveo Banjalučane na plus pet (12:17).

Bjeloruski reprezentativac je održavao Borac m:tel u prednosti, a poslije "jubilarne", desete odbrane Slađana Subotića i pogotka Nedima Hadžića sa gola na gol, gosti su 13 minuta prije kraja imali plus tri (19:22).

Borac m:tel je večerašnjim porazom nastavio negativan niz koji ima u dvorani u Ljubuškom, gdje nije trijumfovao već četiri godine.

Serijom 3:0, na ulasku u posljednjih deset minuta, Izviđač je stigao do egala (22:22), da bi u 54. minutu prvi put došao do prednosti, pogotkom Ivana Pavlovića, kada je već prijetio pasivan napad (24:23).

Igralo se, u narednim minutima, gol za gol, a na kraju se pokazalo da je pogodak Filipa Odaka iz 59. minuta bio posljednji na ovoj utakmici.

U posljednjem minutu je Klimavec šutirao, pokušao da dovede Borac do izjednačenja, ali je poslao loptu preko prečke, da bi do kraja meča tim Tonija Čoline čuvao loptu, šutirao u posljednjim sekundama, Subotić je odbranio taj udarac, ali vremena za organizaciju novog napada nije bilo.

Nakon ovog poraza, drugog u sezoni, Borac m:tel je pao na treće mjesto na tabeli sa šest bodova, iza Izviđača i Gračanice koji imaju bod više, uz meč manje od banjalučkog tima.

PREMIJER LIGA BiH – 5. kolo

Subota:

Čapljina – Leotar 20:25

Izviđač – Borac m:tel 27:26

Goražde – Čelik 42:22

Sloga – Hercegovina 33:25

Konjuh – Maglaj 42:38

Odigrano u petak:

Gračanica – Krivaja 25:25

Sloboda – Vogošća 29:23

TABELA: Izviđač (-1) 7, Gračanica (-1) 7, Borac m:tel 6, Leotar (-1) 6, Sloga (-1) 6, Maglaj 6, Goražde 5, Konjuh 5, Krivaja 5, Vogošća (-1) 4, Sloboda 3, Hercegovina (-1) 2, Čapljina 2, Čelik 0.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

agonija

Nastavlja se agonija nekada velikog rukometnog kluba.Vec godinama se rasipaju novci bez rezultata,publike a ni stvaranja rukometnih imena.Vrijeme je da stavi tacka

BL

Trener izgubio utakmicu

Tako je kako je

Sve će biti dobro, sljedeće sezone se oslanjamo na naše snage....

Vox

Treba još jedan milion i par Rusa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC