• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak oborio novi rekord: Rafa i Rodžer su daleko, pala je i Štefi Graf

Gotovo je sa još jednim rekordom! Do sada ga je Novak "dijelio" sa Štefi Graf, ali sada je usamljen na vrhu.

 Novak Đoković najbolji teniser za 2023 Izvor: Profimedia/IMAGO

Novak Đoković je ponovo rekorder! Sada ga je ITF proglasio za najboljeg tenisera na svijetu za 2023. godinu. Ovo priznanje dobio je rekordni osmi put. Šest titula ima Pit Sampras, a Štefi Graf u ženskoj kategoriji ima sedam titula. Što se tiče dama za najbolju je, sa punim pravom, proglašena Arina Sabalenka. 

Dobio je nedavno Novak nagradu za najboljeg tenisera svijeta i u izboru ATP-a, a sada je kao trostruki grend slem prvak i osvajač završnog turnira i u izboru ITF-a najbolji na svijetu. Sada je došao do 24 grend slema i usamljen je na listi osvajača najvećih turnira, a završio je godinu kao prvi na ATP listi i sada je u 403. nedjelji svoje vladavine. Takođe je postao i najstariji broj jedan na kraju godine u istoriji.

"Ovo je kruna sezone, to što sam završio kao prvi na svijetu. Mislim da je to san svakog tenisera. To je jedna od najtežih stvari da se postigne u sportu. Osvajanje grend slemova i prvo mjesto na ATP listi su vrhunci tenisa", rekao je sam Novak Đoković.

U godini koja će uskoro biti iza nas on je imao nevjerovatan skor od 55 pobjeda i šest poraza. Što se tiče nagrade za najboljeg tenisera u izboru ITF-a Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju pet titula, Ivan Lendl četiri, Bjer Borg tri kao i Džon Mekinro. Kod Dama Štefi Graf ima sedam, Martina Navratilova i Serena Vilijams po šest, a Srbija na listi ima Moniku Seleš sa dvije titule i Jelenu Janković sa jednom. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC