• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Crne Gore poručio Srbiji: To su gluposti, ne olakšavajte sebi!

Vlado Šola je analizirao meč Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu u rukometu i istakao da je "orlovima" prije svega nedostajalo smirenosti, koncentracije i taktike.

 Vlado Šola odgovorio Srbima Izvor: Youtube/printscreen/BALKAN HANDBALL - Najbolji rukomet dolazi odavde/MN Press

Srbija je doživjela brodolom na Evropskom prvenstvu u rukometu u Njemačkoj, a posljednji poraz nanijela im je Crna Gora. Na klupi Crnogoraca bio je iskusni hrvatski stručnjak Vlado Šola, koji je poslije prvenstva za "Indeks" govorio i o Srbiji i našoj igri. 

Poslije eliminacije neki srpski rukometaši poput Vladimira Cupare su naglasili da za mečeve poput tog sa Crnogorcima treba "imati m*da", sa čim se Šola ne slaže u potpunosti. 

"Takve izjave ljudi daju kako bi sebi olakšali. Na taj način žele s leđa skinuti jedan dio problema i žele da prebace fokus na nešto drugo. To su gluposti. Naravno da su m*da potrebna, ali što ona vrijede bez taktike. Da bi uspio, moraš da imaš oboje. Plan, raspored na terenu, ideju igre. Rukomet je danas strahovito brz i ako nisi spreman da neke odluke doneseš u trenutku, nećeš dobro proći. Na kraju, tako su nam se i dogodile dvije greške koje su nas koštale drugog kruga", rekao je za "Index.hr" Vlado Šola. 

Izvor: Profimedia/PETER KNEFFEL / AFP

Crna Gora je u ovaj meč ušla bez bodova i bez šanse da prođe dalje, ali je predvođena sjajnim Borozanom, Grbovićem i Brankom i Milošem Vujovićem uspjela da pobijedi. A kako je Šola motivisao ekipu? 

"Njima je ta utakmica značila sve, a mojim igračima sam rekao da čitav život kao sportista svaku utakmicu idem samo s ciljem da pobijedim. Jedino me to ispunjava. Igrači su me poslušali. Slično razmišljaju kao ja, momci su vrhunski, u utakmicu su ušli motivisano, napalili su se i odigrali su junački. Prije utakmice imali smo problema s umorom, pa smo odlučili prilagoditi neke treninge kako bi momci bili što svježiji. Tu mi je puno pomogao Nikola Foretić, moja desna ruka. Pokazalo se da smo napravili odličan posao i da smo sve dobro isplanirali", završio je Vlado Šola. 

Iz grupe u kojoj su bili Srbija i Crna Gora dalje su prošli Island i Mađarska i sada će oni igrati za prolaz u polufinale sa sastavima Austrije, Francuske, Hrvatske i Njemačke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC