• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinka se rukovala s Ruskinjom, reagovale državne vlasti (VIDEO)

Otac ukrajinske teniserke objasnio gest svoje ćerke, perspektivne ukrajinske teniserke.

 Otac Jelizavete Kotlijar o potezu teniserke Izvor: Youtube/просто новости/Screenshot

Mlada ukrajinska teniserka Jelizaveta Kotlijar rukovala se sa ruskom rivalkom, Vladom Minčevom, na meču juniorskog Australijan opena. Dogodilo se to u prvom kolu turnira u Melburnu i time je prekršila nepisano pravilo ukrajinskih tenisera i teniserki da se ne rukuju sa predstavnicima Rusije i Bjelorusije.

Zbog ovoga je reagovao i državni aparat Ukrajine, tačnije tamošnje Ministarstvo omladine i sporta.

Oni su najavili da će provjeriti postupak šesnaestogodišnje Kotilar pošto je nakon poraza u prvom kolu juniorskog Australijan opena pružila ruku Ruskinji Vladi Minčevoj.

S tim u vezi, oglasio se Teniski savez Ukrajine i saopštenju priložio i izjavu teniserkinog oca, koji je odmah bio kontaktiran da objasni šta se to dogodilo u meču u kojem je pobijedila Ruskinja (6:2, 6:4).

"U vezi sa neprijatnim incidentom koji se dogodio na meču juniorskog turnira Australijan opena, u kojem je učestvovala naša najbolja juniorka, Jeizaveta Kotlijar, želeli bismo da vas izvjestimo o jednom."

"Teniska federacija Ukrajine podržava zajednički stav ukrajinskih tenisera da se ne rukuju sa predstavnicima agresorskih zemalja. Naši vodeći predstavnici u tom sportu informisani su o ovome i podržavaju tu odluku ali greške mogu uvijek biti napravljene. Takva se greška dogodila juče sa našom igračicom. Jelizaveta Kotlijar je i dalje maloljetna, pa smo kontaktirali njenog oca, Konstantina, da bismo dobili njegov komentar incidenta koji je dopustio ruskoj propagandi da počne prljavi posao."

Na tom mjestu, ukrajinski savez citirao je oca teniserke: "Volio bih da pričam u svoje ime i u ime svoje ćerke Lize o njenim postupcima na Australijan oepnu, kada se rukovala sa svojom protivnicom iz agresorske zemlje, Rusije, poslije meča. Sve što ću reći nije izgovor, već pokušaj da objasnim zašto se to dogodilo"

"Lisa ima samo 16 godina, ali i dalje nema jasnu sliku (veličine) nastupa na tako velikom događaju kao što je grend slem turnir, vrhunac profesionalnog i juniorskog tenisa. Atmosfera na tom događaju je izuzetna i to stavlja mnogo pritiska na sportiste. Kada ste na početku karijere, teško je izaći na kraj sa tim i ne biti nervozan. Nažalost, moja ćerka nije bila mirna, njene emocije su bile prejake i nije imala potpunu kontrolu nad svojim ponašanjem.

Automatski je počela svoj ritual poslije meča, ne shvatajući da je na drugoj strani mreže predstavnica zemlje koja je započela napad na našu domovinu. To je definitivno bila greška zbog koje Liza žali i uvjerava vas da nikad neće biti dopustiti bilo slično da se ponovi. Uvijek će biti pamtiti ko je ko. Zaista, ona je iskreni ukrajinski patriota i uvijek je to bila, to će ostati i ubuduće", objavio je otac teniserke.

Ostaje nada da Kotilar neće biti kažnjena, jer ovo je prije svega sport te time mjesto u kojem politika, i pored svih dešavanja, ne bi trebala da igra bilo kakvu ulogu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC