• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grend slem šampionka se oglasila: "Voljela bih da ne znam koliko novca dajem na porez"

Koko Gof pričala je i o temi plaćanja poreza.

 Koko Gof o plaćanju poreza Izvor: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Nagradni fondovi u tenisu sve su veći, posebno na grend slem turnirima, ali ne dobijaju šampioni pune svote novca. Dio toga odlazi i na porez koji je, u zavisnosti od države gdje se turnir igra, različit. Najveći gubici su u Americi, pa je to bila jedna od tema o kojoj je pričala Koko Gof.

Ona je najveća nada američkog tenisa, osvojila je US open prošle godine i sada je progovorila o nečemu što je donekle i tabu tema. "Oduvijek sam bila svjesna da moram da plaćam porez, čak i kada sam bila maloljetna. Rekla bih da plaćam porez još od kada sam počela da zarađujem novac", rekla je Gof u intervjuu za "The National".

Njen otac Kori Gof imao je veliki uticaj na nju. "Napunila sam 19 godina i tata mi je pomogao da shvatim koliko plaćam porez i kako sve funkcioniše u tom svijetu. Voljela bih da se vratim u vrijeme kada nisam znala koliko novca odlazi na to", našalila se ona.

Izvor: Profimedia

Upravo je zahvaljujući ocu ušla u sve tenisa, on je vodio na treninge od kada je bila mala, a poslije velikih uspjeha i proboja odlučio je da se povuče i da prepusti tu ulogu profesionalcima i da tu bude samo u ulozi mentora i savjetnika.

"Moj plan nikada nije bio da se on povuče na taj način, ali je i dalje tu, pomaže mi, trudi se da pravi ljudi budu pored mene. Oduvijek je pričao da će da se povuče kada osvojim prvi grend slem", otkrila je Koko Gof.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC