• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sve će jednog dana biti Srbija!" Ubijeni srpski MMA borac ovim riječima ušao u ring u Tirani, pa uzeo medalju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tragično nastradali Stefan Savić je svoj najveći uspjeh u karijeri napravio u dresu Srbije i to u Tirani.

 Stefan Savić na Svjetskom prvenstvu uzeo bronzanu medalju Izvor: YouTube/MMA INSTITUT/Screenshot

Tragično preminuli srpski MMA borac Stefan Savić je svoje posljednje borbe u karijeri odradio u Tirani na Svjetskom amaterskom MMA prvenstvu. Tu je stigao do bronze, a prisjetio se nekoliko mjeseci pred smrt ovih događaja. 

Njega su dvojica napadača koji su sada identifikovani kao fudbaleri Vasilije Gačević i Marko Daničić izboli i tako mu nanijeli fatalne povrede. A u novembru je on u Tirani na svom drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu uzeo bronzanu medalju.

"Malo više stresa nego u Beogradu. Malo je drugačije bilo, veći je pritisak bio zbog same te veličine koju nosim pošto se ipak radilo za Srbiju. Ovdje u Beogradu radim za klub i za sebe. Baš sam imao dosta podrške i dosta ljudi mi je pisalo pa sam imao odgovornost prema njima da to odradim kako treba. Neki pozitivan stres je postojao i taj neki strah koji treba da postoji kako bi uradio borbu kako treba", naglasio je Savić u podkastu "MMA Institut". 

Nakon što je prošle godine ispao na prvom koraku od Ovena Kartlidža, savladao je prvo Austrijanca Vinsenta Keniga, pa Marija Stefana iz Angole. A imao je posebnu motivaciju jer se borio u Albaniji, 

"Ja sam rekao, sve će ovo jednog dana biti Srbija. Opet!", rekao je on, na nastavio: "Suštinski neki pozitivan strah i opterećenje da sve uradim kako treba. Kada sam ušao sve je bilo lakše i lakše."

Istakao je i da treme nije bilo kada je vidio svog prvog rivala, te da je već na hodniku bio ubijeđen da će Keniga lako dobiti u oktagonu. "Sreli smo se na hodniku, pogledali smo se u oči i već sam vidio da sam ušao u dušu i da sam ga uzeo. Tu smo se razišli, poslije kad smo se našli poslije pola sata vidio sam da je jako dinamičan, pravi pritisak, napada. Ali našao sam rupe i brzo sam završio to", zaključio je Savić. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC