• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija i Lana Pudar najbolji sportisti grada na Neretvi! Banjalučanin poručio: Mostar je moja druga kuća!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler Zrinjskog i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija i mlada plivačica Lana Pudar proglašeni su za najboljeg sportistu i sportistkinju grada Mostara za 2023. godinu.

 Nemanja Bilbija i Lana Pudar najbolji sportisti Mostara u 2023. Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Banjalučanin je na prijemu nagrade istakao da je Mostar njegova druga kuća i samo pozitivne stvari može reći o "gradu na Neretvi".

"Ovo je velika nagrada za mene, Mostar je moja druga kuća, stvarno sve pozitivne riječi mogu reći za dosadašnjih sedam godina ovdje.Bez ekipe i Uprave ne bih mogao ništa, prošla godina za mene i grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu je bila nestvarna. Mi smo uživali, nadam se da ste i vi, te da ćemo i ove godine ponoviti uspjeh", rekao je Bilbija, dok je njegov Zrinjski po osmi put izabran za najbolju mušku seniorsku ekipu.

Izvor: Facebook/Top Portal

Sportistkinja godine u Mostaru je mlada plivačica Lana Pudar, koja je naglasila da ne želi ništa obećavati uoči Olimpijskih igara u Parizu, osim da će dati sve od sebe.

"Čast mi je već osmu godinu družiti se s vama. Hvala stručnom žiriju na podršci koju primam. Iza mene je uspješna i naporna godina s mnogo takmičenja, priprema i mnogo preplivanih kilometara. Mnogo toga me očekuje, vrhunac godine su OI u Parizu. Ja neću ništa da obećavam već da ću davati sve od sebe da se spremim u što boljem svjetlu te da predstavim državu na najbolji način pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", rekla je Pudar i zahvalila porodici, svom timu, prijateljima, kolegama i sponzorima i svim ljudima dobrih namjera koji me podržavaju.

Organizator manifestacije bio je Sportskog saveza Grada Mostar, koji je za najbolje u mlađim kategorijama nagradio Nikolu Dankića (Džudo kluba Herceg), Gabrielu Raič (Džudo kluba Herceg), Ivana Miličevića (Džudo klub Herceg), Korinu Džidić (Džudo kluba Borsa), Danisa Harmandića (Kluba vodenih sportova ORKA) i Inu Marić (Džudo kluba Borsa).

Najuspješniji ženska seniorska ekipa FK/NK Emina, priznanje za sportskog radnika godine dobio je predsjednik Stolnoteniskog kluba Mostar Dragan Palameta, dok je trener godine Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova Orka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Meni se cini da ti je Mostar jedina kuca.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC