• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crnu Goru uvijek gledam kao svoju zemlju!" Novak Đoković ponosan na svoje porijeklo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković obratio se svojim navijačima u Crnoj Gori, zemlji iz koje je njegov otac porijeklom i u kojoj se spremao za Olimpijske igre u Parizu.

 novak djokovic crnu goru uvijek gledam kao svoju zemlju Izvor: YouTube/RTCG/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je bez većih problema Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, a nije veliko iznenađenje što je taj susret pratio ogroman broj medija iz svijeta. Među njima bio je i Javni servis Crne Gore, zbog kog je Đoković stao u miks-zoni i imao posebnu poruku za "svoj narod".

"Crna Gora je uvijek bila željena destinacija za mene, ne samo za odmor nego sada i za treninge. Puno sam vremena u djetinjstvu provodio dole, tamo sam se i oženio. Crnu Goru uvijek gledam kao svoju zemlju i ponosan sam porijeklom koje dolazi iz Jasenovog polja, Nikšića. Dobro su protekle pripreme, dobro su me spremili ti uslovi Crne Gore za vrućine u Parizu", kazao je Đoković za RTCG.

Mislio je Đoković naravno na visoku temperaturu, pošto je trenirao u "nehumanim" uslovima na gotovo 40 stepeni Celzijusa, baš očekujući isti rasplet događaja u Parizu. I bio je u pravu, meč protiv Nadala igrao se na više od 30 stepeni Celzijusa, po njegovoj želji u dnevnom terminu, a Nole nije osjetio nikakve tegobe.

Nole je ocijenio da je odigrao dosta kvalitetan meč, vrlo koncentrisano i sa dobrom taktičkom egzekucijom, ali da je potom došlo do malog pada na 4:0. Publika se tada digla i podržala Nadala, stvari su se iskomplikovale, ali nije bilo posljedica: "Bilo je tenzije, i dobro je što sam to iskusio na kraju meča, što sam navikao kad igram protiv Nadala na ovako velikoj pozornici", objasnio je Nole iz Pariza.

U narednom kolu Đoković igra protiv Dominika Kepfera, a svi već znamo da bi na putu do zlata mogao da mu stoji njegov nasljednik Karlos Alkaraz. U ovom trenutku, Nole ne razmišlja o njemu: "Ima još dosta da se igra, ne razmišljam o Alkarazu, nadam se da ću doći do njega, jer to znači da je zagarantovana srebrna medalja. Naravno da mislim na zlato, i uzimajući u obzir kako igram daje mi samopouzdanje. Imam šanse sa ovakvom igrom da dođem daleko, ali tu je Zverev, Cicipas, bilo bi zaista neprimjereno da razmišljam o finalu, idemo korak po korak", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:31
Novak Đoković razbija Rafaela Nadala
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(RTCG/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sudland

Zašto Hrvat i Crnogorac želi biti Srbin? Zašto se Srbi bune kada se kaže da je Nikola Tesla Hrvat? A ne bune se što je Crnogorac i Hrvat Srbin ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC