• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (LŠ): Očekivani debakl Bosne u Švajcarskoj

Bosna sa potpuno novim timom doživjela je očekivani debakl protiv Kadeten Šafhauzena 43:18 (23:8) u osmom kolu Grupe A Lige šampiona.

 RUKOMET (LŠ): Očekivani debakl Bosne u Švajcarskoj Izvor: MONDO

Tim Zdenka Antovića, koji je preuzeo vruću klupu "studenata", želio je u četvrtak uveče da svim silama da izbjegne katastrofu, ali od toga nije bilo ništa.

Bosna je na momente pokazala da je selekcija niželigaških igrača bila solidna, ali je sve bilo jasno i najzagriženijem navijaču Sarajlija od samog početka utakmice.

Švajcarci nisu imali milosti, pa je Bosna upisala i osmi poraz iz isto toliko mečeva, dok je Kadeten stigao do svoje treće pobjede u Grupi A.

Najefikasniji u pobjedničkom taboru bio je Andrija Pendić sa osam golova, dok su kod "studenata" po tri pogotka postigli Tarik Kasumović i Muhamed Zulfić. Golman Edin Tatar zabilježio je sedam uspješnih odbrana.


Strateg Sarajlija u Šafhauzenu na raspolaganju je imao gotovo anonimne rukometaše, koji su u Bosnu stigli iz nižerarerdenih ekipa, ali im svima treba odati priznanje na hrabroj borbi protiv favorizovanog rivala.

To su: Tarik Alibegović, Adnan Bevrnja, Haris Bracković, Tarik Dedajić, Ajdin Demirović, Tarik Ganić, Adis Hrbat, Nedim Jusufović, Tarik Kasumović, Haris Lingo, Izudin Mujanović, Riad Polić, Dino Sabljaković, Hasan Terza, Edin Velispahić, Muhamed Zulfić, te golmani Edin Tatar i Damir Efendić.

I u prvoj utakmici u Sarajevu, Kadeten Šafhauzen je deklasirao šampiona Bosne i Hercegovine, iako je ekipa tadašnjeg trenera Irfana Smajlagića nastupila sa neuporedivo kvalitetnijim igračkim kadrom (34:23).

Sarajevskom timu je u Ligi šampiona preostalo još da odigra dvije utakmice - 18. februara protiv Savehofa na svom terenu i u gostima Šamberiju (25. februar).

TABELA GRUPE A: Barselona 7-0, CO Zagreb 6-1, Šamberi 3-4, Savehof 3-4, Kadeten Šafhauzen (+1) 3-5, Bosna (+1) 0-8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC