• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Srbija nadomak četvrtfinala!

Janko Tipsarević savladao Filipa Prpića (3:0), dok je Viktor Troicki prepustio jedan set Mihaelu Riderstedu. Dubl može u subotu da završi posao.

 DEJVIS KUP: Srbija nadomak četvrtfinala! Izvor: MONDO

Dejvis kup selekcija Srbije vodi protiv Švedske u Nišu očekivanim rezultatom - 2:0!

Troicki je u drugoj partiji pobijedio Ridersteda rezultatom 6:4, 6:3, 5:7, 6:3, nakon što je Tipsarević otvorio meč sigurnom igrom protiv Prpića - 6:3, 6:3, 6:4.

Jeste da je u sportu sve moguće, ali razlika u kvalitetu tenisera je takva da se objektivno postavlja samo pitanje kada će "orlovi" osvojiti odlučujući, treći poen.

Nenad Zimonjić u subotu od 14 časova, vjerovatno sa Tipsarevićem, pokušaće da to učini protiv kombinacije Lindsted-Brunstrom, koju su najavili Šveđani.

Ako Ziki i Janko riješe tu partiju u svoju korist, dva nedjeljna singl meča predstavljaće puku formalnost, a Bogdan Obradović i njegovi izabranici moći će opušteno da prate meč Češka - Italija, sa čijim pobjednikom će se sastati u julskom četvrtfinalu.

Srbiji bi to bila treća godina zaredom da se nađe među osam najboljih selekcija svijeta. Podsjetimo da je najveći uspjeh Srbije titula osvojena 2010.


Niko nije ni očekivao da će 1.426. teniser svijeta moći da se suprostavi drugom reketu Srbije u uvodnom meču okršaja dvije reprezentacije.

Publika u ispunjenoj niškoj hali "Čair" gledala je ravnopravnu igru samo u uvodnim gemovima setova. Šveđanin je tako na početku meča "čuvao" svoj servis do petog gema, kada ga je 9. teniser svijeta "brejknuo" i prvi put stekao prednost.

Kako je prvi set odmicao, Janko je igrao sve bolje. Iako je Prpić osvajanjem sedmog gema prekinuo Tipsarević niz, nije mogao da spriječi novi brejk srpskog tenisera i gubitak prvog seta poslije 47. minuta igre.

Efektnu i sigurnu igru Tipsarevića potvrđuje i statistika. U prvom setu ostvario je 89 odsto uspješnosti poslije prvog servisa, 19 direktnih poena...

Drugi set donio je isti početak kao i prvi. Reprezentativac Švedske osvježio se na pauzi i pružio jači otpor Janku u uvodnim gemovima. Rezultat je poslije četiri gema bio 2:2.

Tad je Janko počeo da servira još bolje, poveo sa 3:2 uz pet asova (u čitavom prvom setu ostvario je četiri), ali je Prpić sigurnom igrom sačuvao svoj servis i u narednom gemu. Niška publika osjetila je u sljedećem gemu da se meč "lomi", podržala Tipsarevića, a on joj uzvratio novim vođstvom 4:3.

Pobjednik meča definitivno je riješen u osmom gemu drugog seta. Tipsarević je iskoristio prvu brejk loptu u drugom setu i vođstvom 5:3 nagovestio skori kraj seta poslije sata i 18 minuta igre.

Posljednji dio susreta bio je formalnost. Tipsarević je već u prvom gemu napravio brejk, dobrom igrom iznervirao protivnika (Prpić bacao reket..) i petim uzastopno osvojenim gemom poveo sa 2:0.

Prpić je uspio da na početku posljednjeg seta ostane u igri (1:2, 2:3, 3:4), stvori brejk loptu i odigra nekoliko atraktivnih poteza ali ne i da ugrozi Tipsarevićevu 30. pobjedu u singlu u Dejvis kupu, izvojevanu poslije dva sata i tri minuta igre.

U drugom duelu dana sastaju se Viktor Troicki i Mihael Ridersted (348. teniser svijeta).

Podsjetimo, najbolji sportista na svijetu Novak Đoković nije u reprezentaciji za okršaj sa Skandinavcima, a u ekipi Bogdana Obradovića je mladi Dušan Lajović. Dubl "orlova" predvodiće Nenad Zimonjić, a partner će mu biti Janko Tipsarević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC